Dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgını sebebiyle bu sene camilerde Yaz Kur'an Kursları yapılamıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, Camilerde verilemeyen Kur'an dersine alternatif olarak 29 Haziran Pazartesi günü itibarıyla Diyanet TV üzerinden dersler başlatıldı.
Televizyon üzerinden başlatılan "Yaz Kur'an Kursları" ile ilgili  değerlendirmelerde bulunan Bismil müftüsü Ahmet Durmuş , anne-babalara öğretmen olma zorunluluğu getiren bu sistemin çocuklar için bir fırsat olduğunu ve iyi değerlendirilmesi halinde çok istifade edilebileceğini ifade etti.

"Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı internet üzeri veya televizyondan verilen dersler bizim için bir fırsattır"
Özellikle internet çağında teknolojinin gelişmesiyle birlikte müminlerin internetten daha fazla istifade etmesi için yolların açıldığını belirten Durmuş, "Müminler bu yolu zorlamalıdırlar. Coronavirus ile birlikte ailemize döndük. Ailemizle beraber daha iyi zaman geçirme ve her bir evi medreseye çevirme fırsatımız oldu. Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı Kur'an-ı Kerim dersi veya EBA'nın internet üzerinden başlattığı derslerin her birisi büyük bir fırsattır. Çocuklarımızın bu fırsatlardan istifade etmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı internet üzeri veya televizyondan verilen dersler bizim için bir fırsattır. Diyanet, en uzman ekiplerini seçerek çocuklara ders veriyor. Eğer aileler de bu fırsatı değerlendirseler inan belki birebir verilen dersten daha fazla istifade ederler." diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi