Düğün sezonu sona ererken altın fiyatları ise son iki yılın en üst seviyesine çıkarak zirveye ulaştı. Bu durumdan hem kuyumcular hem de vatandaşlar olumsuz etkilenirken, altının yükselişi altın bozduran vatandaşlara yaradı.

Yıl boyunca altında yaşanan hareketlilik ve altın fiyatlarının her geçen gün yükselmesi alım gücü düşük olan vatandaşları altın alamaz hale getirirken, altın fiyatlarındaki belirsizlik ise piyasada durgunluğa neden oluyor.

Altın fiyatlarındaki hareketliliğin her geçen gün kendini daha fazla hissettirdiğini belirten Bismil’deki kuyumcu esnafı, eskiden insanların yatırım için altın aldığını ancak son zamanlarda ise vatandaşların sadece ihtiyaç halinde altın aldıklarını ve altın fiyatının yükselmesinden dolayı vatandaşların yatırım amaçlı altın almaktan vazgeçtiklerini ifade etti.

Kuyumcular, altın fiyatlarının yılbaşından bu yana devamlı yükselmesinin başlıca nedeninin dolardaki artışın devam etmesi ve altının ons fiyatının yükselmesi olduğunu belirterek, yıl boyunca inişli çıkışlı seyreden altın fiyatlarının 2020 yılında da yükselişini sürdüreceğini dile getirdi.

Altındaki yükselişe rağmen vatandaşların yatırım aracı olarak altından vazgeçmemelerini tavsiye eden kuyumcu esnafından Şehmus Taş, uzun vadeli yatırımlar için altının uygun ve güvenli bir yatırım aracı olduğuna dikkat çekti.

Altına yapılan yatırımın hiçbir zaman kaybettirmeyeceğini belirten Taş, "Kuyumculuk sektörü, var olan sektörler içinde en güzel sektörlerden getirisi ve kazancı olan bir sektördür. Vatandaşların her zaman için altına yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Uzun vadeli yatırımlar için kesinlikle altın, mutlaka kazanç sağlamaktadır." dedi.
 

Editör: Haber Merkezi