Geçen yıl 6-7 Ekim Kobani olaylarında yaşamak için sığındıkları apartmanda feci bir şekilde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için düzenlenen anma programda, Börü ve arkadaşlarının öldürüldüğü apartmanın girişine karanfiller atıldı.

Şehitler Kervanı Platformu'nca, 6-7 Ekim Kobani olaylarına, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kurban eti dağıttıkları sırada bir grubun saldırısına uğrayan ve sığındıkları apartmanda grup tarafından yakalanarak, feci şekilde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için anma programı düzenlendi.

Basın açıklamasında sık sık tekbirler getirilirken, Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğraflarının bulunduğu dövizlerin taşındığı görüldü.

Anma etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, “Bizler gün oldu Nemrut’un ateşinde yanarak piştik, İbrahim olduk, Nemrutlara karşı çıktık ve sahte ilahlarını kabul etmedik. Bizler gün olduk Zekeriya gibi testereyle kesildik. Hüseyin, Yasin, Hasan ve Riyad olduk, bankolardan atıldık, üzerimizden arabayla ile geçtiler.” dedi.

İnsanları ateşten muhafaza etmeyi arzuladıklarını belirten Çelik, konuşmasına şöyle devam etti: “Sizin hayrınızı ve iyilinizi istiyoruz. Bizler peygamberlerin varisleriyiz. Peygamberlerin ve şehitlerin bize emanet ettikleri o bayrakları kanımız pahasına yere düşürmemeye gayret gösteren Kürdistan‘ın mazlum ve mustazaf camiasıyız.” Dedi.

Daha sonra platforma gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut ise Yasin Börü ve arkadaşlarının aşağı atıldığı artmanı işaret ederek, şunları söyledi: “Şu binada üçüncü kattaki eve sığındılar, kendilerini muhafaza etmek istediler.  Fakat zalimler nasıl ki Allah’ın dinini terk ettiler ise Kürtlerin örf ve adetlerini de terk ederek onları balkondan aşağıya attılar. Satırlarla, sopalarla, keserlerle, demirlerle ve silahlarla onları şehit ettiler. Taşlarla kafalarını ezdiler, keskin bıçaklarla boyunlarını koparmak istediler.”

Konuşmasında 6-7 Ekim saldırılarında güvenlik açısından yetersiz kalan Devleti de eleştiren Turgut, “Geçen yıl bu sokaklarda yoktun, halkını muhafaza etmedin. Sadece polisini, askerini ve kışlanı muhafaza edip güvenliğini aldın.” diye konuştu.

Düzenlenen basın açıklamasından sonra şehit aileleri, STK temsilcileri ve Diyarbakır halkı, Yasin ve arkadaşlarının katledildiği yere gül bıraktı.

Editör: Haber Merkezi