SAKARYA- Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, her hafta gerçekleştirdiği basın açıklamasının 318.'sini yağan yağmura rağmen, yoğun bir katılım ile gerçekleştirdi. Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) üyelerinin de katıldığı basın açıklamasını grup adına Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu gönüllüsü Kadir Balçın okudu.

"Küresel Kapitalizme Karşı Küresel İsyan"
Kapitalizme karşı bugün dünya genelinde 82 ülkede, 953 şehirde milyonlarca insanın küresel bir dayanışma sergilendiğini ifade eden Kadir Balçın açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Bugün tüm dünyada yükselen isyan, insanlığı ve doğayı bitmez tükenmez hırsıyla ifsad eden küresel kapitalizmedir. Emeğimizden, ekmeğimizden alınarak hazırlanan bütçelerin, küçük bir azınlığın çıkarlarına hizmet için harcanmasınadır. Halkı vergi yükü altında ezerken, sermaye sahiplerini kayıran kapitalist sistemedir. Ve şimdi bu sistem tüm iştahıyla ülkemizi de yutma aşamasındadır. Emeğin her geçen gün taşeronlaştığı, insanların açlık sınırının altında günde ortalama 13-14 saat çalıştığı bu düzen böyle gitmeyecektir. İşte bu sebeple bugün, dünyanın her yerinden yükselen ses ve öfke dikkate değerdir. Haklı mücadelelerinde onların yanındayız!" dedi.

"Yasak Her Yerde Devam Ediyor!"
Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu adına yapılan açıklamada başörtüsü yasağının devam ettiğini hatırlatan Kadir Balçın açıklamasının devamında, "En az 17 üniversitede bölüm ya da hoca bazında başörtülü öğrencilerin yasakla, not tehdidiyle ya da hakaretle karşılaşmaktadırlar. Ne yasak kalkmıştır, ne de sorun bitmiştir! Kamuda başörtülü kadınlar hâlâ yasağa muhataptır. İstanbul, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa gibi illerde ise maalesef başörtülü ilköğretim öğrencileri hakaretlere maruz kalmakta ve okullardan kovulmaktadır. Başlarını açmaları için ikna olmayanlar, okul kütüphanelerinde tecrit edilmektedir. İşin ibretlik boyutunda ise, bugün bu utanç verici uygulamaların 28 Şubat döneminin mağdurları tarafından gerçekleştiriliyor olmasıdır!" dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)
Editör: Haber Merkezi