Bu hafta ise Çolağan Köyü Anasınıfı öğretmeni Fatma YURGİDEN İstanbul Kartal Hürriyet Mahallesi sakinlerinden eğitime destek kampanyasını anlattı. Mahalle sakinleri bu teklife olumlu cevap vererek, mahallede bir yardım toplama ve konser verme kararı verdiler. Toplanan yardımlarla çeşitli kırtasiye malzemeleri alınarak mahalle sakinlerini temsilen üç mahalle sakini Bismil Çolağan Köyüne geldiler. Gelen malzemeler giyim, kırtasiye ve oyuncak öğrencilere dağıtıldı. İstanbul’dan gelen hayırsever mahalle sakinlerini Çolağan Köyünde İlçe Milli Eğitim Müdürü, Köy Muhtarı, Öğretmenler ve köylüler davul zurna ile karşıladı. Hediyeler öğrencilere dağıtıldıktan sonra köylülerle sohbet edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ak; Türkiye’nin çağdaş yarınlarının teminatı olarak gördüğü eğitimli, donanımlı, özgür düşünen, kendisini geliştiren, yetenekli gençlerin yetişmesinde büyük katkıları bulunan sivil toplum kuruluşlarımızın, hayırsever vatandaşlarımızın eğitim kampanyalarının herkes tarafından desteklemesi için Milli Eğitim olarak bizler çağrıda bulunuyoruz.

Daha iyi bir eğitim ve aydınlık bir gelecek için çocuklar ve gençler desteğinizi bekliyor, unutmayalım ki Bismil’imizin, bölgemizin ve Türkiye’nin yarınlarında aydınlık ve mutlu yüzler görmenin ön koşulu, bugün çocuklarımızı en iyi şekilde eğitebilmektir. Herkesin eğitim için yapabileceği bir şey vardır. Hepimizin görevi çocuklarımız, ailelerine, yaralı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ak, İstanbul’dan gelen hayırsever mahalle sakinlerine çok teşekkür ederek, bu çalışmaların öğrencilerimize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum, dedi.

Editör: Haber Merkezi