Ziyarette Bağımsız Milletvekilli Adayı Yapıcıoğlu ile HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez ve beraberindeki heyeti ; BİSTK Kordinatörü Mehmet Şerif Aras ve üyeleri tarafından kapıda karşılandı. 
Samimi bir ortamda konuşan Yapıcıoğlu,  İlçede hayır ve şuurlu gençlik yetiştirmek için faaliyetlerde bulunan STK’ların bir çatı altında toplanarak birlik ve beraberlik içerisinde hizmet ve faaliyet yürütmelerinden dolayı tebrik etti.  

Yapıcıoğlu” Önce Adalet Diyoruz.”
Kendilerinin STK’ları önemsediklerini cunku siyasetçi ile halkın arasında bir köprü görevi görüldüğünü belirten Yapıcıoğlu,” Halkın içinde ve halkın sorunlarını en iyi şekilde bilenlerin basinda STK lar gelir.Bu yuzden görüş ve önerileriniz siyasetçiler için çok önemlidir. HÜDA PAR olarak önce insan önce adalet diyoruz. Önce insan dememizin nedeni insanı hidayet olmasını istiyoruz. İnsanların rabbini tanımasını ona kulluk etmeleri arzumuzdur. HÜDA PAR olarak diğer siyasi partiler gibi bize oy versin hangi görüşte olursa olsun diye bir söylemimiz ve böyle bir kaygimiz yoktur. Önce adalet diyoruz çünkü adaletin olduğu yerde huzur var güven var kardeşlik var birlik ve beraberlik içerisinde bir güçlü Türkiye var Ümmet var , diye konuştu. 
HÜDA PAR bağımsız adayı olarak seslendiğini söyleyen Yapıcıoğlu,” Bölgemizin gençleri her geçen gün biraz daha dininden kültüründe milli ve manevi değerlerinde uzaklaşmaktadır. Komünizm, Deizim gibi fikirler uyuşturucu ve madde bağımlısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir an önce geleceğimiz olan nesle sahip çıkmalıyız. Bu cehennem bataklığında onlari kurtarmalıyız. Çünkü Allah bunun hesabını önce biz siyasetçilerden, yönetime talip olanlardan soracaktır. Devlet olarak, siyasi parti olarak, Müslüman olarak sorumluyuz,” dedi. 

“Türk Kardeşlerimiz ne iseler Kürtlerde odur”
Kürt meselesinin önemine değinen Yapıcıoğlu,” 24 Haziran genel seçimlerinde seçilirsek öncelikli hedeflerimiz arasında Kürt meselesinin çözümüne objektif ve şeffaf bir yol izlenerek Türkiye kamuoyunun bilgilendirilerek yürütülecektir. Daha önceki dönemde ismi birlik beraberlik projesi, sonra kardeşlik projesi ve daha sonra çözüm sürecine ismiyle yürütülen ve bölgemizin çözüm ve barış değil ölüm sürecine dönüşmesiyle savaş alanına çevirdi. HÜDA PAR olarak bu projenin başında şunu söyledik.Bu ülkenin mayası olan Kuran ve Sünnet dışında hangi yol hangi proje olursa olsun başarısız olur dedik. Haklı çıktık. Biz bunu Selçuklu Devletinden Selahaddin’den biliyoruz ve Osmanlı’dan Fatih’in Hocası Molla Gürani’den biliyoruz tarihten biliyoruz. Türkiye için Türk Kardeşlerimiz ne iseler Kürtlerde odur. Birdir kardeştir, diye konuştu. “HÜDA PAR olarak bu yok saymaya ve asimilasyona karşıyız”
Kürt dili hakkında da açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, “TBMM kayıtlarında Kürtçe bilinmeyen bir dil olarak kayıtlara geçmesi yanlış ve ayrıştırıcıdır. Türkiye’nin aslı vatandaşları olan bu ülke için canını feda eden bu vatanın evlatları Kürt vatandaşların konuştuğu ve Allah(cc) tarafında verilmiş kürt dillini bilinmeyen bir dil olarak yazılarak kayıtlara geçmesi hem insani olarak hemde ilahi bir hak ihlalidir.  HÜDA PAR olarak bu Adaletsizliğe karşıyız. Allah nasip ederse Meclis’e gittiğimizde bu gibi sorunların ve halkımızı insani ve İslami tüm haklarını Meclis kürsüsünden dile gereceğiz ve takipçisi olacağız”dedi

Samimi ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Aras “ Öncelikle HÜDA PAR’ın desteklediği Bağımsız Adayı Sayın Yapıcıoğlu’na hayırlı olsun diyorum. 24 Haziran genel seçimleri ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını aynı zamanda huzur ve güven ortamında geçmesini diliyorum. Sayın YAPICIOĞLU seçim çalışmaları kapsamında BİSTK’i ziyaret etmesi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir”, diye konuştu.
Son olarak ziyaretlerinden dolayı Yapıcıoğlu’na teşekkür eden Aras, “Bölgemizin ve memleketimizin kanayan yarası olan sorunlarıyla dertlenen çözüm odaklı çalışmaları, aynı zamanda sorunların çözümü islam ve adalet perspektifinde gerçekleştireceklerini dile getirmesini BİSTK olarak sevindik. Ziyaretlerinden dolayı Yapıcıoğlu’na  teşekkür ediyor, 24 Haziran genel seçiminde başarılar diliyoruz Rabbim yar ve yardımcınız olsun,” dedi.

YAPICIOĞLU son olarak BİSTK Başkanına ve temsilcilerine teşekkür eden Yapıcıoğlu,” BİSTK, ziyaretimizi kabul etmelerinden ve bizlere gösterdikleri misafirperverliklerinden ve sohbet esnasında çözüm odaklı görüş ve önerilerinizden dolayı BİSTK Kordinatörü ve temsilcilerine canı gönül’den teşekkür ediyorum,” dedi.

Editör: Haber Merkezi