Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Batman'da önceki gece arasında çıkan çatışma arasında kalarak yaşamını yitiren anne ve iki çocuğu için taziye ziyaretinde bulundu. Taziyede konuşan Bakan Şahin "Vicdanımızın sesini duyarsak şiddet bitecek. Akan gözyaşlarının rengi ve dili yoktur" dedi.

 

Tarifeli uçakla Batmana gelen Bakan Şahin, ilk olarak hastanede tedavi gören baba Talat Doru ve kızı 8 yaşındaki Şeyma Doru'yu ziyaret etti. Hastane ziyaretinin ardından Vali Ahmet Turhan ile beraber Örmegözü köyüne giden Bakan Şahin Doru ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Köye giden Bakan Şahin'i saldırıda yaşamını yitiren Mizgin Doru'nun annesi Maşallah Doru karşıladı. Aileye baş sağlığı dileklerinde bulunan Bakan Şahin, annelerinin göz yaşlarını kurutanların köklerini kurutacaklarını söyledi.

VİCDANIMIZIN SESİNİ DİNLERSEK ŞİDDET BİTER

Taziyede kadınlarla kucaklaşıp dertlerini dinleyen Bakan Şahin "Hastanede ağır yaralı olan polisimizin eşinin yanındaydım. Kadının gözyaşı kurumuş. O kadının gözyaşını kurutanların biz de kökünü kurutacağız. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Bu acının hiçbir tarifi yoktur. Gözyaşının rengi yoktur, gözyaşının dili yoktur. Kürt kökenlilerin hakkını korumak adına nasıl acı çektirdiklerinin şahidisiniz. Herkesi aklıyla ve ferasetiyle sağduyuya davet ediyorum.  Kadınların genetik mirasında şefkat var, merhamet var, sağduyu var feraset var. Buranın çözüm noktası da burasıdır. Aklımızın ve vicdanımızın sesini duyduğumuz zaman bu şiddet bitecek. Bunun sonu gelecek, bu gözyaşı bitecek. Tarif edemediğim acılar içindeyim. Hiç kimsenin bu topluma bu acıyı yaşatmaya hakkı yok, haddi de yok" dedi. Bakan Şahin saldırıda yaralanan ve aynı saldırıda Eşi 2 çocuğunu kaybeden inşaat işçisi Baba Talat Doru'ya Batman Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde iş imkanı sağlanacağını söyledi.

 

Kaynak:Batman Postası

Editör: Haber Merkezi