Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim muhabirleriyle makamında yaptığı görüşmede, dün Yozgat'ta yaptığı açıklamaların bağlamından kopartılarak yanlış, eksik veya yanıltıcı bir şekilde yansıtıldığını ifade etti.

Bazı kuruluşlar veya hayırseverlerin okul yaptırmaya gücünün yetmeyeceğini, Sağlık Bakanlığı'nın hastanelere oda yapımı bağışı alması gibi sınıflara yönelik katkılarda bulunabileceğini de söylediğini anlatan Avcı, bunun bazı gazetelerde yanıltıcı bir biçimde yansıtıldığına dikkati çekti.

Avcı, kayıt parasına ilişkin sözlerinin MEB'in bugüne kadarki uygulamalarından geri dönüş, bir sapma gibi yansıtıldığını, Bakanlığın net görüşünü bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istediğini söyledi.

Bakan Avcı, Okul Aile Birliği Yönetmeliği, ilgili genelge ve valiliklere gönderilen yazıların halen yürürlükte olduğunu, yönetmeliklerin bu konuda açık ve bunların halen geçerli olduğunu ifade etti.

Yönetmelik hükümleri dışında aidat bağış gibi para talep edilemeyeceğini dile getiren Avcı, "Kayıt kabul dönemlerinde ve diploma verilirken kesinlikle 'gönüllülük' adı altında bile velilerden bağış, aidat talep edilmeyecek. Bu yönetmelik yürürlüktedir. Herhangi bir ad altında okul aile birlikleri velileri düzenli aidat ödeme gibi icbar edici kararlar alamayacaklardır" dedi.

"Okullar açıldığında, kayıt kabul dönemlerinde velilerden hiçbir başlık altında, aidat, bağış alınmayacak" diyen Avcı, diploma verilirken de herhangi bir harç, bağış, aidat talebinde bulunulmayacağını bildirdi.

 

Editör: Haber Merkezi