Geçen yıl yapılan seçimlerde milletvekili adayı yapılmayan, ancak Bakan Yardımcısı olarak atanan Arzu'nun mevcut milletvekillerinden önce protokolde yer aldığı görüldü.

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Mehdi Eker, Diyarbakır'da GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi'nin temel atma törenine, Bakan Yardımcısı görevine getirdiği Diyarbakır eski Milletvekili Kutbettin Arzu ile birlikte katıldı. Ak Parti'den milletvekili aday adayı olan ancak Genel Merkez tarafından aday gösterilmeyen Arzu'nun, protokol sıralamasında milletvekillerinin önünde yer aldığı görüldü. Bakan Eker, "Sayın Arzu, yıllarca Diyarbakır'da Ticaret ve Sanayi alanında oda ve dernek başkanlığı yaptı. Yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi'nin temel atma törenine katılan Arzu, tebrikleri kabul etti.

Temel ama töreninde konuşan Bakan Eker, Türkiye'nin tarımsal ürünler konusundaki birikimlerini. tecrübelerini temeli atılan merkez ile birlikte diğer ülkelerle paylaşacaklarını belirterek, "Burada yeni tarımsal ürünler geliştirilecek. İnsanoğlu'nun gelecekte açlık ile karşı karşıya kalmaması için yeni tarımsal ürünlerin bulunması gerekir. Bunun için önlem almak zorundayız. Bugün tarımsal alanda kullanılan araçlar, 50-100 yıl sonra olmayacak. Ama, tarımsal ürünler dünya var oldukça olacaktır. Tarımsal ürünler var olduğunda kıymeti bilinmez ama, yok olursa bu dünyada felakete yol açacaktır.Bunun için Hükümet olarak önlemlerimizi alıyoruz" dedi.

Bakan Eker, yardımcısı olarak atanan eski Milletvekili Kutbettin Arzu ili ilgili bir soru üzerine, "Sayın Arzu'nun bakan yardımcısı olması için ben talep ettim. Sayın Arzu yıllarca Diyarbakır'da Ticaret ve Sanayi alanında oda ve dernek başkanlığı yaptı. Bu bölgedeki Ticaret ve sanayi de tarım ile ilgili olduğu için bu konuda kendisi deneyimlidir. Sayın Başbakanımızın kabul görmesi ile Bakan yardımcısı olarak atandı. Yeni görevinde başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

Haber Kaynağı : Hürriyet
Editör: Haber Merkezi