Tarihi geçiş yolları üzerinde bulunan Bismilde pek çok ilim ve siyaset adamına ev sahipliği yapmıştır. İşte bunlardan biride Mehmet Merdanoğlu’dur. 

Siyasi çizgisi muhafazakar bir yapıda olan Mehmet Merdanoğlu,dürüstlük ve doğruluk çizgisinden ayrılmadan, Bismilde siyaset yaptı. 

1999 yılında, Gece saat 23:00 civarından Tepe beldesinden taziye ziyareti dönüşünde, Bismil’e giderken Gergeri tepesinde trafik kazasında yaşamını yitirdi. Allah rahmet eylesin. Rahmetli Mehmet Merdanoğlu, 2 dönem Bismil Belediye Başkanlığı yaptı. Anavatan partisinde Diyarbakır Milletvekili Adayı oldu. Yıllarca siyasetin içinde yer aldı. Mehmet Merdanoğlu, Şükrü ve Murat Merdanoğlu’nun babası ve Ak partide 2 dönüm Milletvekili olan Ali İhsan Merdanoğlu’nun abisidir. 

Bismilde Merdanoğlu aile lideri olan Mehmet Merdanoğlu, yıllardır edindiği bilgi birikim ve tecrübesiyle Bismil hakkına hizmet etti. Tepe Beldesinde dayısının oğlu Ahmet Çelebi 1999 yılında Tepe Belde Belediye Başkanı olmasına çok sevindi. Merdanoğlu Bismil Belediye Başkanlığında edindiği tecrübe ve bilgilerini dayısının oğlunada aktardı. Esentepe Mah. 1235. Sok. No:11 Bismil/Diyarbakır adresinde onun ismi okula verildi. Okulun ismi Mehmet Merdanoğlu İlkokuludur. Vefatının 20’ci senedinde Bismil Haber Gazetesi olarak tekrar Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi