DİYARBAKIR - Umut Kervanı Platformuna üye derneklerden Vefa-Der, her ay düzenli bir şekilde dağıtmış olduğu gıda yardımlarını 35 muhtaç aileye ulaştırdı

 

Yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan Bismil Vefa-Der Başkanı Fuat Ayaş, "Mayıs ayında 35 muhtaç aileye gıda yardımında bulunduk. Bismil Vefa-Der olarak daha önce 10-15 aileyle yaptığımız yardımları 35 aileye çıkardık. İmkanlarımız artıkça inşallah bu sayıyı artırmayı düşünüyoruz.

 
Tespit komisyonumuz muhtaç, fakir, kimsesiz, yetim dul aileleri tespit ediyor. Bu bağlamda iki ay önce tespit etiğimiz bir aile var. 8 çocuğu olan bir kadın, dul ve evleri içinde oturulamayacak durumda. 3 tanede yaşları muhtelif yaşlarda özürlü çocuğu var. iki aydır bu aileye imkanlarımız el verdiği oranda yardım götürmeye çalışıyoruz. Bu ailenin en fazla ihtiyaçları olan şey içinde rahatça barınacakları ev bir evdir. Bunu bizden talep ettiler biz de Allah nasip ederse, birileri vesile olursa inşallah bu konuda onlara yardım etmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

 
Umut Kervanı Platformuna üye bir dernek olarak yardım çalışmalarını devam ettirdiklerini ifade eden Ayaş, "İnşallah yaklaşmakta olan ramazan ayı münasebetiyle bu yardımlarımızı daha da artırmayı düşünüyoruz. Rabbim bu konuda bizi inşallah muvaffak eder. Yardım yapmak isteyenlerden şimdiden Allah razı olsun" dedi. (Hasan Gündüz - İLKHA)

Editör: Haber Merkezi