Galapagos adası doğal parkı yetkilisi, 100 yaşın üstündeki "Yalnız George"un cansız bedeninin dün bakıcısı tarafından bulunduğunu söyledi.

Çobanlar tarafından 1972 yılında Pinta adasında bulunan erkek kaplumbağa, Geochelone nigra abingdoni alt türünün bilinen son örneğiydi.

Yetkililerin, Yalnız Geroge'u başka dev su kaplumbağaları ile çiftleştirme çabaları sonuç vermemişti.

Leşi, yem tasının önünde bulunan kaplumbağaya ölüm nedenini belirlemek için otopsi yapılacağı bildirildi.

GALAPAGOS ADASI DARWİN'E DE ESİN KAYNAĞI OLMUŞTU

Colón Takımadaları olarak da bilinen Galapagos adaları, Büyük Okyanusun doğusunda Ekvador'a bağlı takımadalardır. Uzak ve izole bir konumda olan adalar, Güney Amerika kıtasının yaklaşık 1000 km batısında yer alır.

Charles Darwin, evrim kuramı çalışmasına esin kaynağı olan gözlemlerini bu adalardan bazılarında yapmıştır. Volkanik bir yapıya sahip olan ada, içerisinde kendine özgü birçok biyolojik tür barındırmaktadır.

Üst üste binmiş lav akıntılarından oluşan Galapagos Adalarındaki bir bölümü hala etkinliğini sürdüren çok sayıda yanardağ vardır.Yüksek yanardağlar, kraterler ve yarlar, adanın sarp ve engelli yapısını daha da belirginleştirir.

Galapagos Adalarını 1535'te, Peru'ya gitmekte olan Panama piskoposu Tomas de Berlanga keşfetti. Charles Darwin'in 1835'te bölgeyi ziyaret etmesi adalara dünya çapında ün kazandırdı. Ayrıca adanın bir kısmının (Isabela'nın kuzey uzantısı) deniz atına benzemesi de turistlerin ilgi kaynaklarından biri olmuştur. Kara kaplumbağalarının adada bulunması birçok turiste ilgi odağı olmuş, avcıların akınlarıyla günümüzde türleri tehlike altındaydı.

Editör: Haber Merkezi