BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP'nin Meclis'e dönüp dönmeyeceği kararını Diyarbakır'da açıkladı. Alınan karara göre BDP 1 Ekim tarihinde parlamentoya gelip yemin edecek.

Demirtaş, 'Bu aşamadan sonra savaşa karşı barışı daha güçlü savunabilmek için, saldırılara karşı direnişte olan halkımıza Meclis'ten destek olabilmek için, ezilen bütün toplumsal kesimlere söz verdiğimiz için, siyasi operasyonlara direnişleri güçlendirmek için, AK Parti'ye rağmen ve AK Parti'yi geriletmek için 1 Ekim'den    itibaren Meclis çalışmalarına katılma kararı almış bulunmaktayız' diye konuştu.

İşte  Demirtaş'ın açıklamalarından önemli satır başları:

Bu süreci zafere taşıyan herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz, 12 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'de bir  Anayasa ve çözüm güçlenmişken kirli eller bir kez daha devreye girdi. Hatip Dicle'yi içeriden çıkartmadılar. Seçimler sonrası oluşan olumlu hava biranda tam tersi bir atmosfere bıraktı o günlerde savaş baronlarına geri adım attırmak için yemin etmeme kararı aldık, çünkü demokratik bir karardı bu bizler siyasi ahlakımız gereği böylesi bir ortamda hiçbir şey olmamış gibi davranamazdık. 

OLASI BİR SAVAŞI ÖNLEMEK İSTEDİK

Yapılan bu müdahalelerin en aza indirilmesi için AK Parti'ye çağrı yaptık, bu gidişattan tehlikeden kaygı duyuyorlarsa bunları kaldırmak istedik AK Parti yetkilileriyle iki defa bir araya geldik, kaygılarımızı açıkça aktardık. Bizim boykot kararımızla birlikte olası bir savaşı önlemek olduğunu, AK Parti'nin de bu savaşı istemiyorsa demokratik bir duruş sergilemesini istedik, Başbakan'ın kendisi şantaj yapmayı tercih etti, bütün iyi niyetli çağrılarımıza rağmen bırakın adım atmayı her geçen gün durumu ağırlaştıran bir saldırı kampanyasıyla karşıkarşıya kaldık. Hergün onlarca arkadaşlarımız KCK operasyonları adı altında siyasi soruşturmaya tutulmaya devam etti.

1 EKİM'DE MECLİS'TEYİZ

Biz hiç bir zaman Meclis'e dönmek için AK Parti'den icazet istemedik, yine bugün ki ortamdan rahatsız olanlar BDP'ye saldırmak yerine AK Parti'ye pratik bir adım için baskı yapsalardı daha iyi olurdu. Bütün yetmezliklerimize rağmen boykot tavrımızın arkasında duran herkese teşekkür ediyoruz, ogünün aldığımız kararı bir direniş ve tavırdı. Bugün ise yeniden bir tavır almak istiyoruz başta DTK olmak üzere bugüne kadar Meclis'e dönmemiz konusunda yapılan tartışmalara değer veriyoruz. Bu aşamadan sonra savaşa karşı barışı daha güçlü savunabilmek için, saldırılara karşı direnişte olan halkımıza Meclis'ten destek olabilmek için, ezilen bütün toplumsal kesimlere söz verdiğimiz için, siyasi operasyonlara direnişleri güçlendirmek için, AK Parti'ye rağmen ve AK Parti'yi geriletmek için 1 Ekim'den itibaren Meclis çalışmalarına katılma kararı almış bulunmaktayız' 

 Kaynak:Ensonhaber

Editör: Haber Merkezi