DİSKİ'nin, suyun ton fiyatının hanelerde vergiler ile beraber 1,5 liradan 5,5 liraya; iş yerlerinde 4 liradan yaklaşık 12 liraya yükselmesine tepkilerini sürdüren vatandaşlar, su zammının tamamen kaldırılması gerektiğini belirttiler.

"Suya yapılan zam oranı haksızlıktır"
Emekli maaşıyla geçinen Adil Aydın, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan zamlar haksızlıktır. Suya yüzde 330 zam yapıldı, bunu istemiyoruz. Bu zamların geri çekilmesini istiyoruz. Zam yapılacaksa da normal bir zam yapılsın. Ama yüzde 330'luk bir zam çoktur. Millet bunu istemiyor. Ben bir emekliyim, bana yüzde 5 oranında bir zam yapılıyor, oysa suya yüzde 330 oranında zam gelmiş. Bu bir haksızlıktır, bunun geri çekilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşın zorla geçimini sağlayabildiğini belirten Şeyhmus Özmez,"Biz bu zamlara karşıyız, bir esnaf olarak bu zamları istemiyoruz. Şu an su zammı ertelenmiş, biz ertelenmesini değil tamamen geri çekilmesini istiyoruz. Asgari ücretle geçinen bir adam nereden geçimini sağlayacak. Zaten iş-güç yok, bir esnaf olarak bu zamma karşıyız." dedi.

"Zammın ertelenmesini değil, iptal edilmesini istiyoruz"

Zammın ertelenmesini değil, iptal edilmesini istediklerinin altını çizen Ramazan Atay, "Ben lokanta işletiyorum, bu ay gelen faturalara baktığımda su fiyatları 1,5 liradan, 5,5 liraya yükselmiş. 50 lira ödediğim fatura şu an 150-200 lira. İnsanlar evine bir ekmek alamazken, çocuklarına bir ayakkabı alamazken, hatta öğrencilerini okutamazken, bu gelen zamlar karşısında çok mağdur durumdalar. Biz esnaf olarak, şu an yüzde 330'luk zammın ertelenmesini değil, iptal edilmesini istiyoruz. Bunu DİSKİ Genel Müdürlüğünden talep ediyoruz. Suya zam yapılır ama belli oranlarda, yüzde 330 değil." şeklinde konuştu.

Suya yapılan zamma tepki gösteren Salim Tekgül, "Su faturaları yüzünden millet isyanlara girmiş. Eskiden gelen 30 liralık fatura, şu an 105 liraya kadar gidiyor. Bu zamların iptal olmasını istiyoruz. Millet ödeyemez hal gelmiş. Bu faturalar gittikçe artıyor. Geçen ay gelen faturalar 30 lira, şu an gelen faturalar 150 lira oldu. Zammın ertelenmesini değil, iptal edilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi