Yazın gelmesi ile birlikte ilçede bisiklet keyfi başlarken, özellikle genç vatandaşlarımız bisiklet yolu talep ediyor.

Bisiklet yolunun yapılmasıyla evlerinden bisikletleri ile çarşı merkezine gidip gelebileceklerini kaydeden vatandaşlar, özellikle yolların dar olması ve yapılan hatalı parkların trafiği olumsuz etkilediğini, bu nedenle bisiklet yolu için proje istediklerini iletti.
            Arkadaş grupları ile bisiklet keyfi yapmak istediklerini belirten 19 yaşındaki Ahmet Çetin ise, “Kaldırımdan gittiğimizde insanlara çarpıyoruz, yoldan gittiğimizde ise arabalar bize çarpabilir. Bu yüzden can güvenliğimiz için bisikletimizi rahat sürebileceğimiz bir yol istiyoruz” dedi.

            Bismil ilçesinin düz zemine sahip bir ilçe olmasına karşın bisikletten çok az faydalandığını anımsatan bisiklet satıcıları ise, “Belediye bütçesini çok fazla zorlamadan bisiklet yolu yapabilir. Çünkü rampa yok, yollarımız düz. Ayrıca bisiklete binmek çocuklar arasındaki kardeşliği, birbirlerine bağlanmayı ve birbirlerine karşı sevgiyi pekiştirir. Bu devirde çocuklarımız sanal ortama giriyorlar. İnternette kiminle, ne konuştukları belli değil. Bisiklette böyle bir şey söz konusu değil. Üç beş tane arkadaş yan yana gelir, gezer, birbirleriyle kaynaşırlar. Bisiklet yolları yapılırsa gençlerimiz daha güzel aktivitelere katılır. şeklinde konuştu.

            Pedal çevirmek kireç hastalığına bire bir

    Bisiklet sürmenin bazı hastalıklara iyi geldiğini dile getiren uzmanlar, “Hastalıklar için pedala basmak faydalıdır. Fizik tedavi doktorları olarak devamlı hastalarımızı bisiklet kullanmaya sevk ediyoruz. Kireçlenmeye karşı en iyi şey yürüyüş ve bisiklettir. Bisiklet kullandığın zaman yalnız ayak değil, insanın bütün vücudu çalışıyor. Kollar, ayaklar, vücudun bütün hücreleri çalışıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi