Bismil ilçesine bağlı Sinan (Sinane) Köyü’ne bir seneden beridir nerelerden geldikleri bilinmeyen bir sürü köpek köylüleri endişelendiriyor. Sürüsünün içinde hastalıklı ve saldırgan köpekler olduğundan köylüler endişe ve korkuyla yetkililerin biran önce bir çözüm bulmalarını bekliyor.
 
“Bu hayvanların mikropları insanlara sirayet ediyor”
 
Sinan Köyü İmamı M. Latif Atalay, “Köyümüze nerelerden geldiklerini bilmediğimiz bir sürü köpek, insanlara zarar veriyorlar. Köylülerin kanatlı hayvanlarını yiyorlar. Köpeklerin necasetinden ve pisliklerinden evimizden camiye zor şartlarda gelip dönüyoruz. Bunun için yetkililerin, gelip bu hayvanları toplayıp insanların rahatsız olmayacakları bir yere götürmelerini istiyoruz. Bu köpekler bir yönüyle de sağlığımızı tehdit ediyorlar. Özellikle bazı hastalıklı köpeklerin aralarında olması her türlü mikrop ve necasetleri fazladır. Kur’an-ı Kerim de en necis hayvanların köpek, domuz ve fareler olduğunu  belirtmiştir. Bu hayvanların mikropları insanlara sirayet ettiğinden, yetkililerin biran önce önlem alması gerekiyor. Bu vesileyle bizler de bu köpeklerin risk, mikrop, hastalık ve necasetlerinden kurtulalım.” ifadelerini kullandı.
 
“Köpekler köyde hayatı olumsuz yönde etkiliyor”
 
Köy sakinlerinden İsmail Taşdemir, ise şunları söyledi:
 
“Bir senedir yaklaşık 100 tane köpek köyümüze getirilmiş. Bu köpeklerin çevre köy ve ilçelerden getirdiklerini tahmin ediyoruz. Bunların arasında hastalıklı ve saldırgan köpeklerde var. Köyde daha kimseyi ısırmamışlar ama, akşamları özellikle  çocuklara saldırıyorlar. Her fırsatta köylünün tavuk, kaz, ördek ve hindilerini yiyorlar. Bu köpekler köyde hayatı olumsuz yönde etkiliyor .  Yetkililerden rica ediyoruz bu soruna biran önce çözüm bulsunlar.”
Editör: Haber Merkezi