Van'da depremlerin ardından depremzedelere dağıtılan çadırların geri verilmemesi üzerine iki hafta önce Van Müftüsü Nimetullah Arvas, cuma vaazında, "Bu çadırlar kamu malıdır ve birçok insanın hakkı vardır. Vebal almayın" diyerek çadırların teslim edilmesini istedi. Kızılay yetkilileri, vaazın ardından çadır tesliminin arttığını belirtti

Geçtiğimiz yıl 23 Ekim’de meydana gelen 7.2 ve 9 Kasım’daki 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından vatandaşlara geçici olarak barınmaları için 56 bini Kızılay’a ait 80 bin çadır dağıtıldı. Daha sonra konteyner kentlere geçen depremzedelerden bu çadırlar Kızılay tarafından geri istendi. Ancak dağıtılan çadırların 10 bini toplanabildi.

Kızılay yetkilileri; broşürler dağıtıp, afişler astı, radyolardan çadırların teslim edilmesini istedi ancak bir gelişme olmadı.

"VEBAL ALMAYIN"

Son olarak  Van Müftüsü Nimetullah Arvas, Cuma vaazında çadırların teslim edilmesini istedi. Arvas vaazında, "Bu çadırlar kamu malıdır ve birçok insanın hakkı vardır. Bu vebaldir, vebal almayın. Allah bizleri bir daha çadıra muhtaç etmesin. Çadırları en kısa sürede teslim edin" dedi.

Kızılay Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir, vaazın ardından ihbar sayısının arttığını ve teslim edilen çadır sayısının şu anda 15 bine ulaştığını, bunun da iyi bir gelişme olduğunu söyledi.

Posta

Editör: Haber Merkezi