Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK davasında tahliyeleri kararlaştırılan Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu 8 sanık, cezaevindeki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

 Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik 7 Haziran 2012'de düzenlenen operasyonun ardından ''Terör örgütüne üye olmak'' suçlaması ile tutuklanan Van Belediye Başkanı Kaya'nın da aralarında bulunduğu 8 sanık, mahkemenin tahliye kararı vermesinin ardından yoğun güvenlik önlemi altında Van F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

 Yaklaşık 3 saat süren işlemlerin ardından serbest bırakılan Kaya ve diğer sanıklar, çıkışta cezaevi önünde bekleyen yakınlarını ve partileri selamladı.

 Kaya, mahkeme ve iddia makamının istemeyerek de olsa tahliye kararı vermek durumunda kaldığını öne sürerek, barış sürecinin herkes gibi kendilerini de heyecanlandırdığını söyledi.

 Ülkedeki olumlu atmosferin herkese sirayet etmesini dileyen Kaya, ''Bu coğrafyada yaşayan herkesin temel arzusu barıştır. Bir an önce akan kanın durmasını diliyorum'' dedi.

 Kaya ve beraberindekiler, açıklamanın ardından araç konvoyu eşliğinde kent merkezine geldi.

 

Editör: Haber Merkezi