Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kapanma noktasına gelen Diyarbakırspor'un kurtarılması amacıyla bugün Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Serkan Bayhan, eski kulüp yöneticileri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Vali Toprak, "Göz göre göre kulüp kapanmaya gidiyor. Bunu önlemek için bir araya geldik." dedi.

Diyarbakır Valiliği toplantı salonunda Vali Mustafa Toprak'ın çağrısı üzerine düzenlenen toplantıya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can, Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Alaaddin Korkutata, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal, kulüp eski Başkanı Nurullah Edemen, TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan, Diyarbakır sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kentin ileri gelen spor adamları ve işadamları bir araya geldi.

Vali Mustafa Toprak toplantıda yaptığı konuşmada, "Adamlar çok büyük paralar ödeyerek transfer ettikleri futbolcuyu 3- 5 maç oynattıktan sonra, 'Bu adam olmadı, başkasını alalım' gibi yanlış transfer politikaları izlenmiş. 5 liralık transfere olmadık ödemeler yapmışlar. Bunun sonucunda kulüp borç batağına saplandı. Şimdiye dek Diyarbakırspor'a pek çok kez katkı sunduk. Ancak gelinen noktada kulüp tıkandı. Yeni sezon öncesinde 4 kongre süreci yaşamasına rağmen Diyarbakırspor'u kimsenin sahiplenmedi. Divan heyetine kaldıktan sonra evrakların Sulh Hukuk Mahkemesi'ne gönderildi. Şu anda kulübe bir kayyum heyeti atanmış değil, ancak bizim hukuken Sulh Hukuk Mahkemesi'ne müdahale etmemiz söz konusu değil. Şu anda ortada bir kayyum heyeti bile yok. Gelinen noktada Diyarbakırspor göz göre göre kapanmaya doğru gidiyor. İşte ben bu kentin bir valisi olarak, bunun önüne geçmek için sizleri bir araya getirdim. Diyarbakırspor'u nasıl kurtarabileceğimizi konuşmak ve çıkar yol bulmak üzere buradayız. Ancak şunu belirtmek isterim ki, Diyarbakır Valiliği olarak bizim Diyarbakırspor'a maddi destek sunmamız ve kulübü almamız hukuken mümkün değildir" dedi.

 Cihan

Editör: Haber Merkezi