İftar pragramına Vali  Mustafa Cahit Kıraç’ın yanı sıra Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Başsavcı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcıları Ahmet Dalkıran, Mehmet Yiğit, Ahmet Günaydın, Mehmet Demir, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık ve çok sayıda davetli katıldı.

10.20140708154348.jpg

            İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık tarafından Vali Kıraç’a verilen plaketin ardından bir konuşma yapan Vali Kıraç:

            Vali Kıraç: “İslam inancımız ve dünya için çok önemli bir aydayız.”

            “İslam inancımız ve dünya için çok önemli bir aydayız. İçerisinde bin aydan daha hayırlı günün bulunduğu ve dünyayı da ahretin bir tarlası olarak görürsek hasat mevsimindeyiz. Biz inananlar olarak, Allah’ın kulları olarak ömrümüzü tamamlayıp asıl mekânımıza gitmeden önce hasadımızı iyi yapmamız lazım. Başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluş olarak bildiğimiz bu mübarek ayın insan oğlu için çok önemli olduğunu görüyoruz, biliyoruz. Bu nedenle yaptığımız ibadetlerin daha fazla kabul göreceği sevap miktarının bol oranda arttığı bir aydayız. Bu nedenle bu günleri boş geçirmememiz lazım.

            İnancımıza göre Allah insanlara ibadet etmeleri için çeşitli farzlar ve vecibeler kurmuştur. Ve şunu söylüyor: “Bütün ibadetler insanın kendisi içindir ancak oruç ibadeti benim içindir. Orucun sevabını da ben ayrıca vereceğim.” demiştir. Bu ibadeti yapanlar içinde özel bir kapı vardır oradan sadece oruçlular girecektir. Dedi.

Kaynak: Diyarbakır Valiliği

Editör: Haber Merkezi