Ziyarette Vali Mustafa Cahit Kıraç’a, Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Hilmi Atabay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Akyol ile bazı kurum müdürleri eşlik etti.

dsc_9843.jpg

Bismil İlçe Kaymakamı Vehbi Bakır, köy muhtarları ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Kıraç, kaymakamlık binası girişinde köy muhtarları ve vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Kaymakamlık makamına geçen Vali Kıraç’a, Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır tarafından ilçenin genel durumu, yürütülen proje ve çalışmalar hakkında brifing sunuldu.

Vali Kıraç: 2013 yılı programında yapımı devam eden yol ve içme suyu çalışmaları için ödenek artımında bulunacağız.

dsc_9848.jpg

Brifing kapsamında İlçede yürütülen Köydes yatırımları kapsamında gerçekleştirilen 2012 yılı KÖYDES programında 62,70 km uzunluğunda II. Kat Asfalt Sathi Kaplama Yol, 1 tane Köprü Onarımı, 10 tane ünitede içme suyu inşaatı işi yapıldığı ve 2012 Yılı KÖYDES Programındaki İşlerin tamamen bitirilmiş olduğu ifade edildi. Vali Kıraç, 2013 yılı programında yapımı devam eden yol ve içme suyu çalışmaları için ödenek artımında bulunacaklarını söyledi.

İçme suyu ve kanalizasyon projeleri başta olmak üzere Hızlı Kalkınma İçin Küçük Sanayi Sitesinin Geliştirilmesi Projesi, İlçede yürütülen SODES Projelerinden ‘Aile Ekonomisine Kadın Eli’, ‘Başarmak Bizim de Hakkımız’ projeleri incelendi ve yine SODES kapsamında yapımı devam etmekte olan Bismil Gençlik Merkezi ile Bismil Aile Destek Merkezi hakkında bilgi verildi.

“Aile Destek merkezleri kadınları ve dolayısıyla ailelerimizi sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda daha ileri seviyelere taşıyacak”

dsc_9858.jpg

7 Usta Öğretici ile hizmet vermekte olan Bismil Aile Destek merkezinin kadınlara yönelik faaliyetlerinin ve mesleki kursların kadınları ve dolayısıyla ailelerimizi sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda daha ileri seviyelere taşıyacağını ifade eden Vali Kıraç bu gibi destek merkezlerine gerekli önemin verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Brifing kapsamında ayrıca Toplulaştırma konusunda gelinen aşama da ise Toplulaştırma Projesi kapsamında, İlçede yapılan 75  köye toplam 294 km kanalizasyon çalışması ile 220 km köy içi yol, Tarımsal üretim ve hayvansal üretime yapılan katkılar, yapımı devam eden yeni Hükümet Konağı inşaatı, Bismil Devlet Hastanesi ve eğitim altyapısının geliştirilmesi konusundaki yatırımları, sosyal yardımlar, sulama projeleri ve ilçenin tarihi ve turist potansiyeli değerlendirildi.

 Bismil’in gerek nüfusu gerekse ekonomik potansiyeli açısından İlimizin en önemli ilçelerinden biri olduğunu kaydeden Vali Kıraç, ilçe merkezi ve köylerinin mevcut sorunlarını ve aciliyet gerektiren problemlerini değerlendirmek için burada olduklarını kaydetti.

 

 

vali-kirac-ilceleri-ziyaret-etti-2415556_b.jpg

Editör: Haber Merkezi