Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç ile birlikte Bismil ilçesinde sera üreticileri ve sanayi esnafı ile bir araya geldi.

Vali Güzeloğlu, beraberinde İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve kamu kurum müdürleri ile Bismil ilçesine ziyaret gerçekleştirdi. Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç tarafından karşılanan Vali Güzeloğlu, ilk olarak Bismil bitkisel palet üretim ve pazarlama tesisini gezip, burada yetkililerden bilgi aldı. Ardından TMO’ya ait buğday silolarını gezen Vali Güzeloğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinden siloların durumu ile ilgili brifing aldı.

Daha sonra ilçede bulanan bir serayı ziyaret eden Vali Güzeloğlu, yetişen ürünleri inceleyip çalışanlarla sohbet etti. Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Güzeloğlu, serada topraksız tarım uygulandığını söyledi. Seralarda toprak yerine ortam kültürü olarak perlit kullanıldığına dikkat çeken Vali Güzeloğlu, şöyle devam etti:

“Damla sulama ile merkezi bir yönetim sistemi ile hem ısı hem sulamayı kontrol altında tutuyoruz. Yine çok önemli bir özellik bu sera ürününde, döllenmeyi de doğal olarak yapıyoruz. Böylelikle hem doğal bir ürün eldesi oluyor hem de verim çok iyi oluyor. Bugün seracı üreticilerimiz ile birlikteyiz. Şu anda toplam Diyarbakır’da 33 seramız var, kurulu teşkil edilmiş. Bunun sayısını arttıracağız. İklim avantajını kullanarak serada ürün çeşitliliğini çoğaltacağız. Seralarda bir yılda ortalama 30 ton civarında domates verimi var, salatalıkta da 20-25 ton civarında bir ürün alınıyor. Hem seranın alan olarak çoğalması hem de ürün çeşitliliğinin artması ekonomik olarak çok ciddi bir katkı sağlayacak. Desteğimiz, Diyarbakır’ı hep diyoruz 2023’te tarımsal üretim merkezi haline getirmek, sera dahil bütün üretim alanlarında mevcut kapasitemizi çoğaltmak” dedi.

Vali Güzeloğlu, daha sonra sera üreticileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi

_dsc6985-01-001.jpg_dsc7031-01-001.jpg_dsc7011-01.jpg_dsc6996-01-001.jpg

Editör: Haber Merkezi