Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halit Açar’ın açılış konuşması ile başlayan programda katılımcılara yönelik konuşma yapan Güzeloğlu, devlet olarak engellilerin önündeki engelleri kaldırmayı kendilerine görev kabul ettiklerini belirtti.

Evde bakım hizmetlerine değinen Güzeloğlu, "Diyarbakır’da bugün itibarıyla yaklaşık 17000 engellimize evde bakım ücreti ödeniyor. Bu hem onların hem de ailelerinin üzerindeki yükünü kaldırmak, hayatla buluşmalarını sağlamak, onları rahatlatmak amacıyla yapılıyor." dedi.

Aynı zamanda gerek kamu gerekse özel eğitim merkezlerinde hizmet veren eğitim kurumları için de yaklaşık 400'e yakın engelli vatandaşın barınma hizmeti aldığını hatırlatan Güzeloğlu, "Yine her ay engelli vatandaşlarımızın ücretsiz ulaşımı için hem belediye hem de özel taşıma şirketlerine ücret ödeniyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında engelli istihdamından da bahseden Güzeloğlu, 2. Organize Sanayi Bölgesinin, Tekstil İhtisas Organize Bölgesinin ve Lojistik Organize Bölgesinin kurulması ile yaklaşık 25 bin kişilik yeni bir istihdam alanı açılacağını belirtti.

Bu istihdam sağlayacak bütün iş yerlerine ve önümüzdeki yılsonundan itibaren devreye girecek bütün yatırım, fabrika ve iş yerlerine, her birisinde engelli istihdamının yapılması konusunda takipçi olacağını söyledi.

Vali Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu.

Akşam ezanının okunmasının ardından yenilen iftar yemeği ile program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi