Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kültür Kongre Merkezi’nde ‘1 Gün Değil 365 Gün Engelsiz Diyarbakır’ sloganıyla engelli vatandaşlara yönelik etkinlik düzenledi.

Etkinlikte konuşan Güzeloğlu, engelli vatandaşların hayata tutunmak için kendilerinden haklı beklentileri olduğunu ifade etti.

Kentte otistik çocuklar ile görme ve işitme engelli çocuklara yönelik okulların kapasitesinin artırılması için çalışma yürüttüklerini anlatan Güzeloğlu, gelecek yıl otizmli çocuklara özel 300 öğrenci kapasiteli okulu tamamlayıp eğitime açacaklarını bildirdi.

Güzeloğlu, “Okulların yanı sıra okuldan sonra bu çocukların becerilerini, emeklerini değerlendirecekleri, belki de ailelerin yükünü alacakları engelliler için iş ve meslek atölyeleri oluşturacağız. Hem meslek sahibi olacaklar, para kazanacaklar hem de hayata tutunacaklar.” dedi.

Engellilere yönelik yardım isteme merkezi oluşturacağını belirten Güzeloğlu, “Engelli kardeşlerimize dönük sosyal ve toplumsal alanda ihtiyaçlarını karşılayacak dinlenme, ihtiyaç giderme ve yardım isteme merkezleri oluşturacağız. Kaldırımlar ve bütün mimari alanlarda engel varsa bunların hepsi kaldırılacaktır.” şeklinde konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi