Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Devlet-Millet Buluşması kapsamında Kulp'a bağlı Kayahan ve Hamzalı mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyarette Vali Güzeloğlu’na Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Dülgeroğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, ilçe kurum müdürleri ve beraberindekiler eşlik etti.

Cuma namazının ardından, Kayahan Okulunun yemekhane ile halı saha açılış töreni gerçekleştirildi. Kulp Belediye Başkan Fatih Dülgeroğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından vatandaşlara hitaben eden Vali Güzeloğlu şunları söyledi:

 “Devlet millet ile buluşuyor. Her cuma arkadaşlarımızla birlikte, güzel Diyarbakır’ımızın bir ilçesinde bir köyümüze, bir mahallemize misafir oluyoruz. Çok uzun zamandır Kulp’a bir sözümüz vardı. Kayahan gibi kahraman evlatlarıyla, devletiyle ayakta duran dimdik, bu değerleri savunan bu uğurda şehitler veren ve ihanet ve terör örgütlerinin karşısında aslanlar gibi duran Kayahan’a sözümüzü bugün yerine getirdik. Elhamdülillah geldik sizinle buluştuk. Bakın her zaman söylüyoruz, devlet millet için vardır. Devleti'nin her kaynağı milletini mutlu etmek, millete hizmet etmek için vardır ve geleceğe doğru bu büyük devlet ve millet kararlılıkla yürürken şüphesiz bu yolculuğumuzda bu duruşu sergileyen Kayahan gibi köylerimizin de başımızın üzerinde yeri vardır."

Güzeloğlu, "Bakın Kayahan’a gelmeden Kaymakam Bey geçtiğimiz aylarda dedi ki efendim bu okullarda okuyan öğrencilerimize ilgili sizin bir talimatınız vardı. Doğru, bu yılın başında oturduk. Devlet millet için var diyoruz ya o gerçek. Her bir çocuğumuz biraz önce burada bizi karşılayan bizim geleceğimiz güvencemiz demek, hepimizin en değerli varlığı demek. Onların en iyi şekilde eğitim alması, hayata güçlü hazırlanması, mutlu olması, bizim temel hedefimiz. Bir insanın en büyük serveti hayırlı evlattır. O zaman bunları yetiştirmek noktasında bütün Diyarbakır'daki taşıma merkezlerimizde, bu çocuklarımıza sıcak yemek vereceğiz dedik. Şöyle sevecekleri, iştahla yiyecekleri ve bununla hamdolsun güçlenecekleri sıcak yemek. Tabii bunun için de bir yemekhane Kaymakam Bey sağ olsun bu kararlılığını sergilemiş, tamamlanmış, yeni yemekhanenin yanına da Kayahan’a yakışan demin helikopterden gelirken gördük. Neredeyse ki birçok ilçede olmayan bir halı sahada tamamlamış, Kayahan’a yemekhane de, halı sahada helal olsun, hayırlı olsun. Şimdi müdürümüzden, öğretmenlerimizden arzumuz şudur, bu çocuklarımızı çok iyi yetiştirecekler devletini, milletini, dinini bilen dünya ile yarışabilen ve hamdolsun sıradağlar gibi imanıyla bütün hainlerin karşısında durabilen gençler ve çocuklar olarak yetiştirecekler." dedi.

Konuşmanın ardından Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler Kayahan İlköğretim okulunun yemekhane ve halı saha açılışını gerçekleştirdi.  

 

Editör: Haber Merkezi