İlk olarak Bismil’de Domates serasını ziyaret eden  Vali Aksoy ve beraberindeki heyet ile 
Topraksız ve tamamen otomatik şatlarda, son teknolojik makinelerle domates yetiştiriciliğinin yapıldığı seracılık tesisi gezen Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’a bilgi veren işletmeci Nimet Kortak,  50 dönümlük kapalı sera alanında şuanda 50 kişinin çalıştığını, yaz aylarında daha fazla işçi ihtiyacı doğduğunu söyledi. Yetiştirdikleri ürünlerin Türkiye'nin birçok iline ihraç ettiklerini belirten Kortak, “Devletimize ve özellikle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın destekleriyle ilimiz ve bölgemiz diğer iller ve bölgelerle arasındaki üretim farkını kapatma noktasına ulaştı. Yapılan yatırımlar meyvesini veriyor, bu yatırımlar sayesinde işsiz vatandaşlarımız da ekonomik anlamda rahat bir nefes almaktadır dedi.

Vali Aksoy: Seracılık için 55 Milyon TL aktarıldı

Vali Aksoy, Domates serasında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın önemli bir tarım şehri olduğunu belirterek, "DSİ'nin yürütmekte olduğu önemli sulama alanları projeleri var. Bu sulama projeleri Diyarbakır'da tarımın daha iyi bir noktaya gelmesine önemli katkıda bulunacak." dedi.

Aksoy, Bismil ilçesinin Diyarbakır'ın tarımsal potansiyeli yüksek ilçelerinin başında geldiğine vurgu yaparak, "Tarımsal üretim miktarını çeşitlendirme ve verimliliği daha üst noktalara taşıma bakımından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün yürütmekte olduğu önemli sulama projeleri var. Bu sulama projeleri de Diyarbakır'da tarımın daha iyi bir noktaya gelmesinde önemli bir katkı sağlayacak. Mevcut sulu tarım ve tarımsal üretimin dışında özellikle seracılık konusunda Diyarbakır'da önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Diyarbakır geneline baktığımızda 33 sera üretilmiş ve bunun önemli bir kısmı Bismil ilçemizde hazırlanmış. Seracılık konusunda Diyarbakır'a yapılan 55 milyon yatırımın 35 milyonluk kısmı Bismil'de yapıldı." şeklinde konuştu.

İlçede ilk olarak İçişleri Bakanlığı’nca görevinden uzaklaştırılan Bismil Belediye Başkanlığı’na görevlendirilen Bismil İlçe Kaymakamı aynı zamanda Bismil İlçe Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç ve belediye çalışanları tarafından karşılandı. Başkanlık makamına geçen Vali Aksoy ve beraberindekiler burada Belediye Başkan Vekili Gülenç’ten İlçe hakkında bilgi aldı.
 
Daha sonra Adliye’yi ziyaret eden Vali Aksoy ve beraberindekileri, Bismil Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı karşıladı. Başsavcılık makamına geçen Vali Aksoy ve beraberindekiler Başsavcı Aslancı’dan çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
 
İlçedeki son ziyaretini Hükümet Konağına gerçekleştiren Vali Aksoy ve beraberindekiler burada makam odasına geçerek Bismil İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç ile bir süre görüştü. Görüşmenin ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler Hükümet Konağı önünde toplu fotoğraf çektirdikten sonra İlçeden ayrıldılar.

01-053.jpg04-033.jpg03-055.jpg
08-002.jpg05-022.jpg

01-054.jpg02-071.jpg03-057.jpg

Editör: Haber Merkezi