Güneydoğu'nun Süper Lige ilk çıkan kulübü, üst üste şampiyonluklarla dünyada rekor sahibi Diyarbakırspor ligde var olma mücadelesi veriyor.

Çok değil bundan 3 yıl öncesine kadar süper lige şampiyon olarak gelmişti. Kulübü süper lige taşıyan başkan Abdurrahman Yakut "Ben görevimi yaptım, kulübü de, kentide süper lige taşıdım. Tek başıma çok yıprandım" dedi ve görevi bırakmıştı. Ardından gelenler kulübü tarumar edercesine, hesapsız, kitapsız, yüzlerce işe yaramaz transferlerle kulübe yağan süper lig paralarını çar çur ettiler. Tabi bu mutluluk çok sürmedi ardı ardına küme düşmeler geldi. Önce Bank Asya ligine, bir sonra ki yıl 2.lige kadar gerileyen Yeşil-Kırmızılı kulüp, üstüne üstlük inanılmaz borçlandırılmış ve kulüp 3 kuruşa muhtaç bir hale getirildi.

Sezon başında işte bu ödenemeyen borçlardan dolayı hem TFF, hem de FİFA'dan üst üste transfer yasakları gecikmedi.

Bu sezon 2.ligde kalma mücadelesini sürdüren Güneydoğu'nun bir zamanlar en popüler kulübü tam anlamıyla var olma mücadelesini sürdürüyor.

Şu an itibariyle ligde 11 puanla ateş hattında bulunan Diyarbakırspor'da işler hiç iyi gitmiyor. Üstüne üstlük TFF'nin atadığı tetikçi hakemleride bugünlerde acımasız bir şekilde haksızca yönettiği maçlar sayesinde, Bir mucize olmadığı takdirde, bir dönemlerin en popüler kulübü bu gidişle seneye 3.ligde görebiliriz.

Diyarinsesi.org

Editör: Haber Merkezi