Türkiye'de giderek artış gösteren madde bağımlılığı toplumu tehdit etmeye devam ediyor. Toplumda giderek yaygınlaşan madde kullanımının ilkokul çağındaki çocuklara kadar inmesi, tehlikenin geldiği boyutu da gözler önüne seriyor.

Uyuşturucu tacirleri, manevi boşluk içindeki gençleri hedef alıyor. Uyuşturucu illetinin tuzağına düşen gençler, kötü arkadaş çevresiyle bataklığa her geçen gün daha fazla saplanıyor.

Madde kullanımın artışına ve tehlikelerine dikkat çeken HÜDA PAR  İl Başkanı Davut Şahin, bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Emin Ulutaş (Mele Eminê Botiki) ile Batman İdeal Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Kurucu Başkanı Musap İmir, değerlendirmelerde bulundular.

"Mevcut eğitim müfredatında eksiklikler çok"

Uyuşturucu madde kullanımının ülkenin en büyük sorunlarından birini teşkil ettiğini belirten HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, "Bir ülkenin gençliği bir şekilde ifsat edilirse o ülkenin çökmesi anlamına gelmektedir. Maalesef Türkiye’de de uyuşturucu kullanım yaşı ilk ve ortaokula kadar düşmüş. Devlet bu anlamda çok ciddi bir önlem almıyor. Bunu etkileyen ve sebebiyet veren faktörler bizim tespit ettiğimiz, gördüğümüz kadarıyla en önemli faktör gençliğin yetiştirilme tarzıdır. Bunda eğitim sistemimizin büyük eksikliği var. Zira bir insan daha çocukluğundan itibaren aldığı eğitim itibarıyla Rabbini ve Peygamberini tanımıyorsa hem dünya hem ahiretine zarar verecek hususları bilmez ve öğrenmezse o çocuk bu anlamda kendini kontrol edemez. Dolayısıyla ülkemizin eğitim müfredatında mutlaka insanımıza Rabbini, Peygamberini ve ahireti tanıtacak ve öğretecek bilgilerin olması lazım ve bunun yeteri derecede olması lazımdır. Mevcut ettiğim müfredatında bunlar çok eksiktir." dedi.

"Ailede maneviyat yeteri derecede değilse çocuklar madde bataklığına batıyor"

Manevi değerlerden yoksul olan gençlerin kurdukları ailelerin de tehlikede olduğuna dikkat çeken Şahin, "Bu böyle olunca gençler büyüyor aileler kuruyor. Bu ailede de maneviyat yeteri derecede değilse sonra doğacak olan çocuklara bu bilinci vermekte yetersiz kalıyorlar. Bir birey genç veya orta yaşlı olsun uyuşturucu konusunda gerek dünyevi gerek uhrevi olarak ona nasıl zararları vereceğini bilmezse yaptığı fiilin Allah-u Teâlâ indinde ne kadar zararlı olduğunu öldükten sonra cehenneme Allah’ın (celle celaluhu) azabına müstahak olacağını bilmezse bunu daha rahat şekilde yapar. Ama bunun bilincindeyse bu durun çok az olur. Ahiret ve Allah (celle celaluhu) bilinci insanda yoksa en ufak bir sıkıntı karşısında çevrenin de etkisiyle kendisini uyuşturucuya vermiş oluyor. Dolayısıyla gitgide neslimizin içinde yayılıyor." ifadelerini kullandı.  

"İnsanlarımıza madde kullanımın uhrevi ve dünyevi zarar boyutları anlatılmalı"

Madde kullanım yaşının çok düştüğünü söyleyen Şahin, "Bugün artık madde kullanım yaşı ortaokul yaşlarına düşmüş. Mahalle aralarında, mahalle bakkallarında, parklarda, okul önlerinde ve cami çevresine maalesef uyuşturucu satılıyor. Bu anlamda devletin ciddi bir müdahalesi de görülmüyor. İlk alınacak tedbir ciddi bir bilinçlendirmedir. İnsanlarımıza madde kullanımın uhrevi ve dünyevi zarar boyutları anlatılacak. Bir genç uyuşturucuya müptela olduktan sonra parası varsa sık sık içiyor. Bu insan felçli insan haline dönüyor. Beyin ve düşünce kalmıyor. Başkalarını da yanına çekiyor. Çevresini ve arkadaşlarını madde kullanımına alıştırıyor. Bir ailede bir genç uyuşturucuya müptela olduktan sonra para bulamazsa ailesinin parasını çalıyor. Bu gibi örnekleri çok duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi