Diyarbakır’da üniversite öğrenimi gören 2 öğrenci, Bağlar ilçesindeki bir ATM’ye para çekmek için gittiklerinde içerisinde 5 bin TL bulunan bir banka kartı gördüler.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okuyan Mücahit Demircan ve Hüseyin Muğuç, ATM’de unutulan kartı sahibine ulaştırdılar.

Kayapınar ilçesinde eczacılık yapan kart sahibi Mürşit Tosun, öğrencilere teşekkür ederek, yaptıklarının örnek bir davranış olduğunu söyledi.

Tosun, “ATM’den para çekerken kartımı unuttum. Sağ olsun, arkadaşlar görmüşler ve kartı bana getirdiler. Yaptıkları gerçekten örnek teşkil edecek bir davranış. Paranın miktarı önemli değil. Önemli olan insanlıktır. Bunu da yerine getirdiler. Herkes bunu yapamaz. Allah razı olsun onlardan.” dedi.

Arkadaşıyla beraber para çekmek için gittiği ATM’de sahibi tarafından unutulan bir banka kartı gördüklerini belirten Mücahit Demircan ise kartı sahibine ulaştırdıklarını ifade etti.

Herkesin insani sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini dile getiren Demircan, “Arkadaşla beraber para çekmeye gittik. ATM’nin üstünde bir kart gördük. Arkasında şifresi yazıyordu. Şifreyi denedik ve kartta 5 bin TL olduğunu gördük. Araya birkaç kişi koyarak kart sahibini bulmaya çalıştık. Allah’a şükür bulduk. Biz üzerimize düşen görevi yerine getirdik.” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi