Umutla Bak Projesi  adına konuşan Emrullah Saruhan Kaliteli eğitim yolunda dershane gerçeği artık yadsınamaz bir hale gelmiştir. Üniversite veya lise hazırlık süreçlerinde öğrenciler ve aileleri dershaneyi “kaçınılmaz olarak gidilmesi gereken bir yer” olarak görmektedirler. Maddi imkanları yetsin ya da yetmesin her durumdaki aile çocuğunu bu süreçten mahrum bırakmamak için ellerinden gelen her türlü fedakarlığı yapmaktadır.


Saruhan, Bismil'de de gerek ailelerle gerek öğrencilerle yaptığımız görüşmeler ve gözlemlerimiz neticesinde Bismil’de bulunan özel kurumların idare anlayışları bakımından olumsuz  sonuçlar elde ettik. Olumsuz etki zaten ülke düzeyinde sürekli değişen eğitim sistemiyle beraber aşikardır. Hepimiz küçük yaşta, eğlenme yaşındaki çocuklar arasında rekabete dayalı olusturulan bir sistemin parcasiyiz.

Mevcut durum üzerinden değerlendirmek gerekirse vaktinin çoğunu ailesinin yanında değil de özel eğitim kurumlarında geçiren öğrencilere verilen özel eğitimin iyileştirilmesi önerilerinde bulunulabilir.

Eğitim iyileştirilmesinde  görev en çok ise özel kurum idarecilerine düşüyor. 

İlçemiz Bismil’de öğrenciler tarafından kurulup Türkiye'nin bir çok şehrinden gönüllülere ulaşan, binlerce çocuğa ilham kaynağı olan Umutla Bak Projesi olarak özel kurum idarecilerine sesleniyoruz:
 Başarı seviyesi ne olursa olsun maddi getirisi olsun yada olmasın her öğrenciye büyük bir anlayış ve dikkatle davranilmasını istiyoruz.
İdarecilerin çocuklara, gençlere -Bismilin geleceğine- örnek olmasını istiyor ve öğrencileri iyi yetiştirmeye davet ediyoruz.
Bismil’deki mevcut eğitim kalitesini yükseltmek size bağlı, çocuklara hangi gözle baktığınıza bağlıdır. 

Toplum için öğrencilerden uzun vadede bir fayda sağlamak sizin elinizdedir. 

Sizlerin düşüncelerinizle, fikirlerinizle öğrencilere örnek olmasını istiyoruz.

Çünkü; biliyoruz ki öğretmenler ve idareciler en az aileler kadar etkilidir.


Gelin hep beraber Bismil’imizdeki olumsuz havayı azaltarak yok edelim. 

Kaliteli eğitim, bir toplumu da kaliteli yapar…

Editör: Haber Merkezi