Diyarbakır'da 3 çocuk annesi Figen Budak, 2 ay önce baş ağrısı şikâyeti ile gittiği hastanede beyninde tümör olduğunu öğrendi. Maddi imkansızlıklardan dolayı ameliyat olamayan Budak, kendilerine yardımcı olmaları konusunda Diyarbakır Umut Kervanı'na başvurdu.

Adana Umut Kervanı ve Diyarbakır Umut Kervanı'nın ortak çalışmaları neticesinde Adana'da bir hayırsever, Budak ailesinin hastane masraflarını üstlendi. Diyarbakır'da özel bir hastanede tedavi altına alınan Budak, gerçekleştirilen ameliyat neticesinde sağlığına kavuştu.

Sağlık alanında yapılan çalışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, tek amaçlarının bu tür mağdur ailelere yardımcı olarak sıkıntılarını gidermek ve mutluluklarına yardımcı olmak olduğunu belirtti.

"Amacımız, mağdur ailelere aracı olarak sıkıntılarını giderip mutluluklarına ortak olmaktır"

Elelçi, 'Hayat Birlikte Güzeldir' sloganıyla yola çıkmış olan Umut Kervanı'nın hayatı yeşertmek ve umut olma adına çalışmalarını devam ettirdiğini ifade ederek, "Bize başvuruda bulunan ailemizin sağlık sorunları vardı ve maddi imkansızlıklardan dolayı ameliyatı gerçekleştiremiyorlardı. Bu mağdur ailemize Adana'da bulunan bir hayırseverin desteği, Adana Umut Kervanı ve biz Diyarbakır Umut Kervanı aracılığıyla bu ailemizin ameliyatını sağlıklı bir şekilde gerçekleştirdik." dedi.

Bu hayırlı çalışmadaki amaçlarına değinen Elelçi, "Bundan muradımız, bu tür mağdur ailelere aracı olarak mağduriyetlerini giderip mutluluklarına ortak olmaktır. 'Hayat Birlikte Güzeldir' diyoruz ve Allah bu ailemizden razı olsun ki bizi bu hayırlı işe vesile kıldılar. Adana'da bulunan bu işe vesile olan tüm hayırseverlerden Rabbim razı olsun. Adana Umut Kervanı ve Diyarbakır Umut Kervanı olarak kendilerine yardımcı olduğumuzdan dolayı Allah hayrımızı kabul etsin. Ailemize de sağlıklı ve mutlu bir hayat sürdürmelerini diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Elelçi, "Son olarak Adana'daki hayırseverimizin bir yakınının hasta olduğunu öğrendik. Rabbim kendilerine acil şifalar versin, hayırlarını kabul etsin inşallah. Umut Kervanı, umut olmaya devam ediyor. Bu sebeple elimizden geldiğince bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

"Umut Kervanı yardımlarını mazlumlardan esirgemiyor"

Son iki ay içerisinde geçirdikleri zorlu süreci anlatan hasta Figen Budak'ın eşi Mehmet Sıddık Budak, "Yaklaşık 60 gün önce eşimi baş ağrısı şikayetiyle hastaneye götürdük. Burada yapılan tedavi sonucunda beyinde kitle olduğunu tespit ettiler. Bunun üzerine Dicle Üniversitesi Hastanelerine başvurduk. Burada da beyin tümörü olduğu teşhisini koydular. Her geçen gün yayılan tümör ön tarafa sıçrayınca çaresiz kaldık." diye belirtti.

Kendilerine yardımcı olan tüm hayır sahiplerine teşekkürlerini ileten Budak, "Diyarbakır Umut Kervanı ve Adana Umut Kervanı'nın çalışmaları neticesinde Adana'da bir hayırsever abimiz bizlere yardımcı oldu. Çok şükür ameliyat başarılı bir şekilde tamamlandı. Şu an çok mutluyuz, Allah kendisinden razı olsun." ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi