Umut Kapısı Gıda Bankası Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Umut Kapısı), Ocak ayı içerinde yaptığı yardım faaliyetlerini açıkladı. Yazılı olarak yapılan açıklamada, 171 aileye gıda yardımı, Diyarbakır'a yerleşen 70 depremzede aileye gıda ve giyecek yardımında bulundukları ifade edildi.

Ayrıca, Merkezi Hollanda'da bulunan IHO EBRAR (Uluslararası Yardım Kuruluşu) ile koordineli olarak 1 adet konteynır ve 210 adet yardım kolisini Van Rahmet Eli Aracılığıyla Erciş' e gönderildiği ve bu yardımların önceden tespit edilen muhtaç depremzede ailelere ulaştırıldığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası olarak, 2012 yılında da faaliyetlerine ara vermeden, hayırseverlerin yapmış oldukları yardımlarla fakir ve muhtaç aileler arasında köprü olmaya büyük bir özveriyle devam ettikleri kaydedildi.

Her zaman olduğu gibi 2012 yılında da Umut Kapısı Gıda Bankası'na fakir ve muhtaç ailelerin yoğun başvurusu devam ettiği ifade edilen açıklamada, "Gönüllü üyelerimiz tarafından bu ailelerin mağduriyetleri yerinde incelendikten sonra, dosyaları başvuru ve tespit formu ile Umut Kapısı Gıda Bankası'na geldikten sonra, yönetim kurulu tarafından incelenip mağduriyet derecesine göre bu ailelere yardımlar yapılıyor" denildi.

Editör: Haber Merkezi