Peygamber Sevdalıları Platformu (Evîndarên Pêxember) Diyarbakır Koordinatörlüğü tarafından merkez Bağlar ilçesinde "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama"  etkinliği düzenlendi.

Newroz Park Miting Alanı'nda 7'den 70'e birçok kişinin katılımıyla gerçekleştirilen mewlid etkinliğinde Batman Çocuk Grubu, "Mazlum Coğrafyalar" isimli çalışmayı canlandırdı.

Mısır, Filistin, Suriye, Arakan, Yemen ve Kürdistan'ın yerel kıyafetleriyle sahneye çıkan çocuklar, verdikleri mesajlarla İslam ülkelerinde yaşanan zulme dikkati çektiler.

Tek tek mikrofonu eline alan çocuklar, şu mesajları verdiler:

Ben Mısır'dan Esma, ümmetin körpe şehidi, minik yüreğine dağ kadar iman sığdıran bir fidan. Dar ağaçlarına asıldım, zindanlara atıldım. Sesim duyulmaz belki ama Nil gibi çağlıyor gözyaşlarım. Çığlıklardan farksızdır dökülen kanım. Duyun beni ey kardeşlerim! Benim ben Esma, ümmetin sessiz şehidi.

"DAHA DOĞUMDAYKEN ANNEMİ SAVAŞIN İÇİNDE BULDUM"

Ben Filistinli çocuk. Daha doğumdayken annemi savaşın içinde buldum. Gözümden yaş değil, kan gelir. Savaşırım ben zulme karşı, oyun nedir tatmadım ben. Hey sen! Oyunda vurulup ebe olursun ama ben oyun oynarken şehit olurum.

"BEN ÜMMETİN YETİMİ, KÜRDİSTAN'IN MAZLUM ÇOCUĞUYUM"

Ben ümmetin yetimi, Kürdistan'ın mazlum çocuğuyum. Zaman geldi, Zilan'da üzerime bombalar yağdı devrin deccallerinden. Zaman geldi, Şeyh Said'e Palu oldum, küfür ve ihanete karşı dar ağaçlarına yürüdüm Allah için. Zaman geldi, Halepçe'de baba kucağında kimyasallara boğuldum kukla ellerinden. Zaman geldi, Susa'da cami avlusunda ihanetin kurşunlarına hedef oldum. Zaman geldi Kürdistan'ın şanlı şehri Amed'de Yasin, Hüseyin, Riyad, Hasan, Turan ve Cumali olup bedenim yükseklerden savruldu imanım ve İslam için ama Kürdistan'ın bağrına iman oldum. Secde secde şehit oldum. Yılmadım, yıkılmadım, pes etmedim. Hamt olsun, dimdik ayaktayım.

"BEN SİLAHTAN BAŞKA OYUNCAK GÖRMEDİM"

Ben Suriyeli çocuk. Bir dilim ekmeğe, bir yudum suya muhtaç. Bana silah uzanır; güller, çiçekler değil. Ben silahtan başka oyuncak görmedim ki!

"SEN OKULA BAŞLADIĞINDA SAVAŞTA OLACAĞIM"

Ben Arakanlı çocuk. Ne zaman duyulacak ahım, ne zaman duyulacak feryadım? Sen okula başladığında savaşta olacağım. Kitap, defter görmeden; kuş nedir, çiçek nedir bilmeden büyümüş olacağım.

"KARDEŞSEK EĞER GELİN BERABER GÜLELİM, BERABER AĞLAYALIM"

Ben Yemenli çocuk. Söyleyin, nedir benim günahım? Ne zaman duyulacak feryadım? Vatanında gülmeyi unutmuş; gözümden yaş değil, kan gelir. Ey yeryüzü çocukları, "İnsanlık ölmesin." diyenler! Kardeşsek eğer gelin beraber gülelim, beraber ağlayalım, beraber yaşayalım.

"FİLİSTİN, ARAKAN, SURİYE, YEMEN, MISIR, KÜRDİSTAN'DA KARDEŞLERİM ZULÜM ALTINDA"

Ben ümmetin çocuğuyum. Filistin, Arakan, Suriye, Yemen, Mısır, Kürdistan'da kardeşlerim zulüm altında. Oysa Peygamber Efendimiz, "Müminler bir vücudun azaları gibidirler. Hangisi acı duyarsa diğer azalar da acı duyar." buyuruyor. Ey Rabbim! Bize birlik ver, dirlik ver. Bize Müslüman şuuru ver. Mazlum coğrafyalarında zulüm gören kardeşlerimize yardım et..

-----------------------------

KUTLU DOĞUMA KATILAN ENGELİLER ENGEL TANIMADI GÖRÜŞLERİNİ ANLATTI

PEYGAMBER SEVDALARI ENGEL TANIMADI

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mewlid etkinliğine yoğun bir katılım oldu.

Mewlid etkinliğine 7'den 70'e yüz binlerce insan katılırken, etkinliğe çok sayıda engelli vatandaşın katılması dikkatlerden kaçmadı.

 “Bu coşkuyu görmek insana çok şey hissettiriyor”

Bedensel ve konuşma engelli olan oğlunu her türlü zahmete rağmen Mewlid etkinliğine getirerek bu duygu ve atmosferi ona yaşatmak istediğini söyleyen İbrahim İritaş ise “Peygamber sevgisi engel tanımıyor. Benim oğlumda peygamber sevdasını taşıyor. Buraya gelmeyi istiyordu, biz de onu getirdik.   Bu coşkuyu görmek insana çok şey hissettiriyor. Çok güzel bir duygudur bu.” ifadelerini kullandı.

“İmanın olduğu yerde engel olamaz”

İmanın olduğu yerde engelin olamayacağını söyleyen Abdulsamet Güneş, Mewlid alanından peygamberin hayatına dair bir şeyler öğrenerek hayatında yaşamayı ve yaşatmayı kendisi için kar olarak gördüğünü söyledi.  Kaynak:İlkha

watermark-(3)-009.jpg

Editör: Haber Merkezi