15 Temmuz darbe girişiminde cuntacı askerler tarafından katledilenler için Bismil Yeni Camii’de 15 İslami sivil toplum kuruluşu tarafından program düzenledi.  Programa Diyarbakır Ulu Camii imamı Osman Yağmur, stk temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yatsı namazından sonra düzenlen program, hafız Hidayet Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Diyarbakır Ulu Camii imamı Osman Yağmur bir konuşma yaptı.

15 Temmuz’da darbe girişiminde sadece Türkiye’deki şer odaklarını değil, dünyadaki bütün şer ve nifak odaklarının parmağının olduğunu ifade eden Yağmur, İslam sancağı altında birlik olunması halinde, hiçbir gücün Müslümanları yıldıramayacağına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsında İslam’a ve ümmete saldırıldığını ifade eden Yağmur, Türkiye Müslümanlarının bugün Gazze, Filistin, Arakan, Suriye, Mısır ve Irak Müslümanlarının umudu haline geldiğini söyledi.

Yağmur, “Ülkenin doğusuyla batısıyla, Kürt’üyle, Türk’üyle Arap’ıyla, Laz’ıyla, Çerkez’iyle ümmet bilinciyle hareket ederek şu uluslararası nifak tohumlarına karşı yek vücut olarak birlik ve beraberliği sergiledik. Dünya münafıklarına karşı birlik beraberliği sergileyerek onlara dersini verdik. Ümmet de bizim sayemizde şahlandı. Türkiye’deki bu direniş Irak’ta, Mısır’daki kardeşlerimizi kendilerine getirdiler.” dedi.

Darbecilerin kendilerine taktığı “Yurtta Sulh Konseyi” ismine atıfta bulunan Yağmur, “Kendilerine ‘Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın” dendiği zaman, 'Bizler sadece ıslah edicileriz' derler.”  ayetini hatırlattı.

Program yapılan duanın ardında dağıtılan ikramlarla sona erdi. 

0cd14836fbb14b5f3083.jpg6ea5c9e5aade7bc5f10b.jpg

Editör: Haber Merkezi