Şırnak'ın Uludere ilçesi Irak sınırı kesiminde 34 kişinin hayatını kaybettiği olaydan yaralı olarak kurtulan ve 11 gün yoğum bakım servisinde kaldıktan sonra dün evine getirilen Hasan Ürek, yaşadıklarını anlattı.

28 Aralık'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 köylünün hayatını kaybettiği olaydan ağır yaralı olarak kurtulan ve 11 gün Şırnak Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tutulan Hasan Ürek, 25 gün aradan sonra taburcu edildi. Gülyazı köyündeki evine getirilen Ürek, yaşadıklarını anlattı. Ürek, akşama doğru sınırı geçtiklerini ve mazot ile kuru gıdadan oluşan yüklerini katırlara yükleyip döndükleri esnada sınırda önlerine bir grup askerin çıkarak ateş açtığını iddia etti.

Gruplar halinde sınırı geçmeye çalıştıklarını ancak önlerine çıkan ve kendileriyle aralarında fazla bir mesafenin bulunmadığı askerler tarafından durdurulduklarını ileri süren Ürek, "Katırlarımızı mazot yükleyerek yola çıktık. Tepeye varınca askerler yolumuzu keserek havaya ateş açtılar ve geçmemize izin vermediler. Askerlerle aramızda fazla mesafe yoktu. İlk gelen grupta yer alıyordum. Bizim grup 11 kişiden oluşuyordu, hemen arkamızda bir grup daha vardı. Onlar da 17 ila 18 kişi idi" dedi.

Engellenmenin ardından üzerlerinden uçmaya başlayan uçakların bombalar yağdırdığını söyleyen Ürek, şunları söyledi:

"Daha sonra uçaklar bombardımana başladı. İlk vurulan yer tepe oldu, ardından bizin üzerimize bombalar yağdı. Arkadaşlarım öldü. Ben grubun 20 metre arkasındaydım kaçtım, çeneme isabet eden bir parçayla yaralandım. Ayaklarımdan yaralanmıştım. Parmağım hastanede dikildi. Bombalardan çıkan seslerden dolayı bir kulağım duymuyordu. Çok uzun bir süre karın üstünde yaralı kaldım. Bombadan çıkan alevlerden dolayı saçımın tamamı yandı. Daha sonra bombardıman ne kadar sürdü, nasıl oldu bilmiyorum. Bir ara kendime geldim, ayağa kalkmak istedim kalkamadım, ondan sonrasını da hatırlamıyorum."

Hastanede 15'inci gün kendisine geldiğini belirten Ürek, hastanedeyken kimsenin yanına gelmesine izin verilmediğini söyledi. Daha sonra hastane dışında dinlenmesi için bir yere alındığını ifade eden Ürek, uzun bir süre burada kaldıktan sonra taburcu edildiğini belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi