Bismil Üçtepe İlköğretim okulu tarafından düzenlenen program Kur-an'ı Kerim tilaveti ile başladı.  Programa Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Kurum müdürleri ve vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Okunan Kur-an'ı Kerim tilaveti sonrası  konuşan İlçe Müftü Ahmet Durmuş, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin temasının Hz. Peygamber ve Güven Toplumu olarak belirlendiğini söyledi. 

10-008.jpg
 

İlçe Müftü Ahmet Durmuş; Her Yıl Diyanet başkanlığı tarafında, toplumumuzdan kaybolan değerlerimizden birini ilgilendiren bir tema ele alınmaktadır.

Bu Tema ise “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlenmiştir. Çünkü eşimiz bize güvenmiyor, bizler çocuklarımıza güvenmiyoruz. Dolaysıyla toplumuzda bir güven sorunu vardır.  Halbuki H.z. Adem ve diğer bütün peygamberler  güveni tesis etmek için gönderilmiştir.

Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatından örnek veren Durmuş, Ümmetimden iki sınıf var ki, onlar salâha ererse insanlar da salâha erer: âmirler / yöneticiler ve fâkihler. Bunlardan biri âlimlerdir. Bir toplumun -maddî ve manevî olarak- doğru yolda ilerlemesi için elbette alimlere ihtiyaç vardır. Eğer işin ehli olan ilim adamları varsa, halk da onları rehber edindiği için düzgün ve sağlıklı bir çizgide hayat sürme imkanına sahip olur. Eğer insanların maddî manevî yolunu aydınlatma görevini üstlenmiş olan alimler yanlış yolda giderse, onları rehber kabul eden insanların durumu da bozuk bir çizgide sürer.

İkinci unsur ise, yöneticilerdir. Bunlar işin ehli kimseler ise, toplumda maddî manevî huzuru temin ederler, dünya ve ahirette mutluluğu netice veren işler yaparlar. İnsanlar da onların bu güzel ve âdil yönetimlerinden memnun olarak -toplumun güzel bir mecrada yürümesi için müspet davranışlarıyla- onlara yardımcı olurlar.

Şayet  bir toplumda beceriksiz, yanlış yolda olan zalim yöneticiler söz konusu ise, memlekette fitne fesat kol gezmeye başlar.

Alimler ve yöneticiler görevlerini eksiksiz yaparlarsa ümmet düzelir nesilde düzelir dedi.

İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş’un konuşmasından sonra Üçtepe İlköğretim Okulu İlahi grubu tarafından ilahiler seslendirildi.
Program sonrasında çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildikten sonra program sona erdi.  

Haber: Mesut Aslan

02-115.jpg01-091.jpg03-090.jpg

11-011.jpg04-054.jpg
05-034.jpg06-020.jpg

Editör: Haber Merkezi