Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Sinan köyünde ikamet eden Muzaffer Doru, talasemi majör hastası 3 çocuğunun ilik nakli tedavisini ekonomik nedenlerden dolayı yaptıramıyor.

Daha önce Ümit isimli oğlunun bu hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten baba Doru, 17 yaşındaki Nurcan, 13 yaşındaki Zafer ve 8 yaşındaki Bilal isimli çocuklarının kurtuluşunun ilik nakli tedavisinde olduğunu ifade etti. İkamet ettikleri Sinan köyünün Diyarbakır'a uzak olması nedeniyle çocuklarını 15 günde bir Batman'a doktora getirdiğini ve kan verdiğini belirten baba Doru, büyük zorluk çektiğini anlattı. Batman'a gidiş gelişlerde bile zorluk çektiğini belirten baba Duru, 17 yıldan bu yana talasemi hastalığının eziyetini çektiklerini dile getirdi.

Ekonomik durumunun iyi olmadığını dile getiren Muzaffer Doru, yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı: "Çocuklarımın sağlığına kavuşabilmesi için ilik nakli gerekiyor. Ancak ekonomik durumum elvermediği için ilik nakli testlerini bile yaptıramıyorum. 7 nüfusa bakıyorum. Çocuklarımın üçü de hasta, yaşları büyüdü ancak fiziki olarak gelişmiyorlar. Batman'a kan vermeye getirirken farklı hastanelere, küçükleri çocuk hastanesine, büyük olanı bölge hastanesine götürüyorum. Her on beş günde bir ailece Batman'a gitmek zorunda kalıyoruz. Bu büyük bir ekonomik külfet gerektiriyor. İlik nakli için Diyarbakır'a daha Ankara veya Antalya'ya gitmemiz gerekiyor. Bu da ayrı bir masraf bunu karşılayacak gücüm yok. 17 yıldır bu sıkıntıları çekiyoruz. Devletten ve hayırsever vatandaşlardan bu konuda yardım bekliyoruz."

Muzaffer Duru'nun 17 yaşındaki kızı Nurcan Duru, arkadaşları gibi sağlıklı olmak istediğini dile getirerek, "Hastalığım nedeniyle düzenli okula gidemiyorum. İyileşip okula gitmek ve meslek sahibi olmak istiyorum. Diğer arkadaşlarımız gibi sokakta oynayamıyoruz. Hastalık sosyal hayatımızı her yönü ile etkiliyor. Daha çok içerde kalıyoruz. Bilgisayar ile oynuyoruz. Biz de dışarı çıkıp koşmak oynamak istiyoruz." dedi

Editör: Haber Merkezi