Birçok ilden büyük olan ve 116 bin nüfusa sahip Bismil ilçesinde sadece Diş Polikliniğin olması ile birlikte bir çok vatandaş mağdur oluyor. İsmini vermek istemeyen  vatandaşlardan biri “ Diş polikliniğinde doktor ve personel sayının yetersiz olmasından dolayı Diş polikliniğinde  muayene fişi alabilmek için saatler öncesinden kuyruğa girmek zorunda kalıyoruz. Yaşanan sıkıntılara rağmen, yetkililerin duyarsız kalmasına vatandaşlar tepki gösteriyor. Vatandaşlar, Muayene fişi almak için sabaha karşı hastaneye geliyoruz. Sıraya giriyoruz, mesai saati başladıktan sonra fiş bulabilirsek muayene olabiliyoruz. Yetkililerden biran önce bu sorunu çözmelerini istiyoruz"  dedi.

Yeni diş hastanesi için il sağlık müdürlüğüne başvurular yapıldı ama…
Edinilen bilgilere göre 3 defa İl sağlık müdürlüğüne başvuru yapılmasına rağmen her defasında yer bahane edilerek olumsuz cevap verdiler.  Mevzuata göre nüfusu 90 bin üzerinde olan yerleşim birimlerinde modern diş hastanesinin olması lazımken Bismil gibi nüfusu 116 bin olan bir ilçede diş hastanesinin olmaması, siyasetçilerin duyarsızlığı ve ilçenin sahipsiz olduğunun yorumları akla getirdi.

Diş Hastanesi Olsa Ne Olacak?

Bismil’de mevcut bulunan diş hastanesinde hekim ve bina yetersizliğinden dolayı vatandaşlar tedavi olmakta zorluk çekiyor.
Buda ilçemizin ne kadar sahipsiz olduğunu gözler önüne seriyor. Bismil’de diş hastanesi yapıldığı takdirde 10 diş hekimi, 10 memur, 20 otomasyon görevlisi, 2 santral memuru ve 4 güvenlik personeli görev yapabilecek. Ama maalesef seçimden seçime Bismil’in sorunlarıyla ilgilen Milletvekilleri seçim bittikten sonra İlçemizi kendi kaderiyle baş başa bırakıp gidiyorlar.

dce8e77a-66f9-4781-ad04-db30fca88e14.jpg
 

Editör: Haber Merkezi