Türkiye genelinde 25 bin kişinin iş sahibi olmasının hedeflendiğini açıkladı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (tesk) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'deki dezavantajlı gruplara mesleki eğitim verilmesine Diyarbakır'dan başlanıldığını belirterek, dezavantajlı gruplara yönelik uygulanan proje kapsamında yürütülen faaliyetlerle Türkiye genelinde 25 bin kişinin iş sahibi olmasının hedeflendiğini açıkladı.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır Merkez başta olmak üzere, Silvan, Bismil ve Ergani ilçelerinde dezavantajlı gruplara eğitimin başladığını belirtti. Palandöken, "Risk altındaki 500'ü çocuk olmak üzere toplam 620 kişiye eğitim verilmeye başlandı. 500 çocuğun yanı sıra 120 risk altındaki kadına da yine aynı kapsamda eğitim verilmeye başlandı. Bu 120 kadınımızdan 20'si Van depremzedesi olup, eğitime dahil edilmiştir. Yine devam eden "Umut Yıldızı Projesi'ni de dahil ederek 5. Dönemde 320 kadın ve 300 erkeğin mesleki eğitimlerden faydalanması planlanmıştır. Bu konudaki eğitimlerin kısa süre içerisinde başlaması için çalışmalar hızla devam etmektedir" dedi.

-"3 YILDA 25 BİN KİŞİYE İŞ"-

Proje kapsamında sosyal olaylara katılan, suça sürüklenmiş, suçtan zarar görmüş çocuklar ile şiddet mağduru kadınların doğalgaz, oto motor tamirciliği, cilt bakımı, kuaförlük, aşçılık, servis elemanlığı, mobilyacılık, bilgisayarlı muhasebe, halkla ilişkiler, aşçılık, servis elemanlığı, seracılık, kaynakçılık, pasta yapımı, örgücülük gibi alanlarda MEKSA Vakfı bünyesinde mesleki eğitimler almaya başladıklarını ifade eden Palandöken, Türkiye İş Kurumu, tesk ve MEKSA Vakfı işbirliğinde verilen mesleki eğitim hizmetlerinin yanı sıra Diyarbakır Valiliği'nin desteği ile sosyal olanakların da sunulacağını açıkladı. Konuya ilişkin açıklamasında Palandöken, "Türkiye genelinde 25 bin kişinin iş sahibi olması hedeflenmektedir. Bu mesleki eğitim programı dezavantajlı işsiz insanlarımıza gerek ekonomik gerekse sosyal açıdan olumlu faydalar sağlayacaktır. Tiyatro, müzik kursları, spor turnuvaları, piknik, fuar gezileri gibi etkinliklere de katılacaklardır. Ayrıca eğitim alan çocuklara geldikleri her gün için 20 TL İŞKUR tarafından ödenmektedir. Tüm çabamız toplumda üretime katılan, suçtan uzak, ayakları üzerinde durabilen insanımızın sayısının artırılmasıdır" ifadelerine yer verdi

Editör: Haber Merkezi