TÜGVA 2. Bölge sorumlusu Hüseyin Kara ve beraberindekileri, TÜGVA İlçe Başkanı Hamit Aras ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. 

İlk ziyaretlerini Bismil TÜGVA ilçe Başkanlığına yapan TÜGVA 2. Bölge sorumlusu Kara burada yaptığı açıklamada vakıf çalışmaları ve ilçe ile ilgili açıklamalarda bulunarak,” TÜGVA çatısı altında yetişen dürüst, adaletli ve cesur gençlerimizdir. Medeniyetimizin en güzel miraslarından olan vakıf kültürünün bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. TÜGVA Vakfı olarak hayırda yarışmak kadar bunu ilim yolunda ve gençlerin eğitimleri için yapıyor olmamız bizi ayrıca onurlandırıyor ” dedi.

Daha sonra ilçedeki eğitim ve esnaf durumları hakkında TÜGVA ilçe Başkanı Hamit Aras’tan bilgi alan Kara ”TÜGVA’nın çalışmalarını büyük kısmı eğitim çalışmalarına ayırıyoruz. Ülke genelinde eğitime büyük katkılarımız var. Verilen eğitimler sayesinde çok değerli gençler yetiştiriyoruz. Eğitime gerekli önemi vermez isek sanayide, tarımda, turizmde geri kalırız. Bizler her zaman eğitime destek vermeye hazırız” dedi. 
Vatandaşımızın, esnafımızın görüş ve düşüncelerine değer verdiğini ifade eden Kara” Çalışmalarımız esnafımızın ve vatandaşımızın daha iyi koşullarda yaşamını sürdürmesi içindir. Esnaflarımızın daha iyi şartlarda çalışmaları için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi