Sabah Gazetesi Yazarı Hasan Celal Güzel, Kanal 24 televizyonunda 'Günün Manşeti' programında Remziye Demirkol'a konuştu. Deneyimli yazar, Türkiye'nin 1 hafta içinde Suriye'ye gireceğini iddia etti. Güzel'in söyledikleri bununla da sınırlı değildi. 

Güzel, "Türkiye diplomatik olarak elinden gelen her şeyi yapmıştır. Bu işin dplomatik tarafı elbet devam eder ama bu sadece diplomasiyle çözülecek bir iş değildi. Halep bir Türkmen şehridir. Çok fazla bizim gerekçemiz var. PKK-PYD'nin kurulması, Ayrı bir Nusayri devletinin kurulmasının istenmesi, İç savaş - mezhep çatışmasının çıkması, Halep'in tarihi Türk şehrini şu anda harap etmeye çalışmaları, 3.5 milyon Türkmen yaşaması, bunların hangisi müdahale etmemizin sebebi değil? Türkiye yüzde yüz haklı olacak müdahalede ve müdahalenin zamanı da gelmiştir. Ben bunu bir savaş olarak görmüyorum, kimsenin burnu dahi kanamaz." dedi. Güzel sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Türkiye en fazla bir hafta içerisinde Suriye'ye girecektir. Bu seçenek değildir tek yoldur. Türkiye girecektir orada barışı sağlayacaktır. Dikta yönetimini devirecektir ve daha sonra Suriye'nin öz evlatlarına Suriye'yi devredip vazifesini yapacaktır ve sonra gelen iktidarla da iyi ilişkiler kuracaktır."
 

Kaynak: Haber7

 

Editör: Haber Merkezi