Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, basında, çözüm sürecindeki görüşmelere ait olduğu iddia edilen tutanaklarla ilgili, "Tutanakların sızdırılmasını buradan öğrendik, bu tartışmaları spekülasyon olarak değerlendiriyoruz, araştıracağız, inceleyeceğiz. Tutanakların gerçekle bir ilgisi yok gibi görünüyor" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Irak'ın Süleymaniye kentinde, sabah saatlerinde İslami Birlik Partisi'ni ziyaret etti.

BDP heyeti, daha sonra Goran (Değişim) Haraketi Lideri Noşir Van Mustafa ile görüşmek üzere parti genel merkezine geldi.Türk burada, çözüm sürecindeki görüşmelere ait olduğu iddia edilen tutanaklarla ilgili açıklama yaptı.

Ahmet Türk, "Tutanakların sızdırılmasını buradan öğrendik, bu tartışmaları spekülasyon olarak değerlendiriyoruz, araştıracağız, inceleyeceğiz. Tutanakların gerçekle bir ilgisi yok gibi görünüyor" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Goran Lideri Noşir Van Mustafa ile yapacakları görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi