TÜGVA Diyarbakır İl Başkanı Mahmut Yağmur, uzun süren bir tam kapanmanın ardından üzerimizdeki tozu atıp, gençlerde bir hareketlilik, heyecan ve motivasyon sağlamak için sadece teşkilat mensuplarımiza yönelik sosyal mesafe kurallarına uyulup, gayet samimi ve doğal bir açık hava konseri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Diyarbakır'ın 10 ilçesinden yaklaşık 300 kişinin katıldığı ve bir saat süren konserin ardından öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.  

TÜGVA İl Başkanı Yağmur, konserle ilgili yaptığı açıklamada; "Hani Pir Aziz Türbesi açılış etkinliğine katılım konusunda destek sağladık. Bu bağlamda temennimiz normale adaptasyonu hızlı bir şekilde gerçekleştirip sosyal anlamda gençlerin kendilerini daha rahat hissedeceği ve üzerindeki gerginliği atarak geliştireceği bir döneme girmesi için bu programı tertipledik. Bir nebze de olsa şehrimize gençlerimize katkı sunmayı görev bildik. Bu uğurda elimizden geldiğince en iyi şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"YÜZLERCE LİSE VE ORTAOKULDA TEŞKİLATLANDIK"

 TÜGVA'nın Diyarbakır'daki faaliyetleri hakkında da açıklamalarda bulunan Yağmur; "Bu vakfın burada kuruluşunu bizlere nasip eden rabbimize hamdolsun. Bir toplumda çekirdekten fidana, fidandan ağaca teşkilatı taşıma gayreti içerisinde olduk. Bu yolu yürürken 1 Kasım 2015 sürecinden önce Çukur Eylemleri'nin olduğu dönemlerden geçerek ve faaliyetlerimize çukur döneminde başlayarak, 15 Temmuz menfur hadise, akabinde OHAL döneminden bugüne kadar gelmeyi Rabbim bize nasip etti. Bu bağlamda Diyarbakır'ın 15 ilçesinde 100'den fazla lise ve 100'den fazla ortaokulda teşkilatlandık. 1000'e yakın teşkilat mensubu gencimiz, binlerce üyemiz ve kitlemiz ile birlikte bu çalışmaları bugüne kadar gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz çalışmalarda en az 70 farklı alanda faaliyetlerle çalışmalarımızı devam ettirdik. 100 binin üzerinde gencin katılım sağlayacağı faaliyet kitlesi oluşturduk. Türkiye Gençlik Vakfı'nın Diyarbakır'da bir yere gelip bir anlam ifade etmesi milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençliğin yetişmesi noktasında emeklerimiz, ciddi gayretlerimiz oldu. Bu yolda bir çakıl taşını dahi yoldan kaldırabilmişsek, bu yola 1 kilometre taşı dahi döşeyebildiysek bahtiyar olan bizleriz. Bu çalışmaları kendimiz açısından bir şans olarak görüyoruz. Bu çalışmaları yapmak hem milletimize, hem devletimize, hem de Rabbimize olan borcumuz olarak gördük, görüyoruz ve göreceğiz. Temenni ediyoruz ki bu çalışmalarımız, bu gayretlerimiz ahirette karşımıza sevap olarak çıkar" ifadelerini kullandı.

Konser, sanatçılarla çekilen toplu fotoğraflar ile öğrencilere verilen ödüllerle sona erdi.

t2.jpgt3.jpgt5.jpg

Tügva Bismil İlçe Temsilciliği olarak Bismil'de faaliyetlerde bulunuyor.

Geçenlerde Tügva Diyarbakır İl Başkanı Mahmut Yağmur, İl Teşkilat Koordinatörü İbrahim Halil Dalbudak, Bismil İlçe Temsilcisi Muhammed Aydemir ve Yönetim Kurulunun katılımıyla, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sn Hamza Türkmen ziyaret etmişti.

Editör: Haber Merkezi