Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın her yıl tertip ettikleri "Kasım Ayı Sahabe Ayı" programları kapsamında Diyarbakır’da düzenlenen  "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar Hazreti Sad Bin Ebi Vakkas” temalı etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğine katılarak duygularını paylaşan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş ve Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, yeni bir sahabe neslinin yetişmesi için Peygamber’in sünnetine göre bir yaşam sürmek gerektiğine vurgu yaptılar.

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlemiş olduğu bu etkinlikten dolayı kendilerine teşekkür eden Aktaş, “Küfrün dorukta olduğu bir dönemde, insanların Kur'an ve sünnetin dışında bir hayat tercih ettiği bu zamanda Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın Kasım ayında Sahabe-i Kiramı anma ve anlama adına yapmış olduğu çalışma takdire şayandır. İslam dininin yüce önderi Resûl-i Ekrem Aleyhissalatu Vesselam ve onun arkadaşlarının örnek davranışları, İslam anlayış ve hayatlarındaki kesitler ve mücadeleleri hep aklımızda kalacaktır. Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm'ın dizinin dibinde yetişmiş sahabiler, hayatlarının sonuna kadar İslam dinini en güzel şekilde yaşayıp, yaşatan ve örnek şahsiyetler olarak bize tanıtıldı. Bizler de Sahabe-i Kiramın hayatını örnek alıp onları birer yıldız gibi görerek, yollarını takip etmeliyiz.” dedi.

“Sahabe şehri Diyarbakır, Allah'ın izniyle hiçbir zaman sahabeleri unutmayacaktır”

Aktaş şöyle devam etti: “Günümüzde insanların en sıkıntılı olduğu bu dönemde dinini ve özellikle de yaşantı şekillerini benimsemeyip Müslümanları hor, hakir gören bir toplumla karşı karşıyayız. Ne yazık ki, günümüzde bize Sahabe-i Kiramı hatırlatacak hiçbir şey kalmamıştır. Sahabe şehri Diyarbakır, Allah'ın izniyle hiçbir zaman sahabeleri unutmayacaktır. Dünya ve Müslümanlar var olduğu müddetçe Allah'ın izniyle sahabe şehrinde hep sahabeler anılacak, her biri bir yıldız olarak takip edilecek ve bizler onların takipçisi olacağız.”

“Toplumun ıslahı için sahabe gibi yaşayıp, sahabe gibi bir nesil yetiştirmeliyiz”

Müslümanların sahabeyi örnek alması gerektiğinin altını çizen Aktaş, “Biz sahabeyi anlatırken hep geçmişi anlatıyoruz. Musab Bin Umeyrleri, Hazreti Alileri, Hazreti Ömerleri, Sad bin Ebu Vakkasları anlatıyoruz. Bu sahabeler kendi tarihlerinde birer ışık, birer numune olmuşlardı. Biz bunları anlatırken günümüzde ise; nasıl bir sahabe yaşantısını ortaya koyacağız? Bizler sahabeleri nasıl tanıyacağız ve nasıl tanıtacağız? Bu dönemin gençleri ve neslinin de sahabeler gibi bir hayat ortaya koymaları için ne yapmaları gerekir? Nasıl bir eğitimden geçmeleri gerekir? Neleri takip etmeleri gerektiği konusunu da konuşmak lazım. Bizim en büyük hedefimiz bütün gençlerimizin sahabe gibi bir hayat sürmeleridir. Günümüz Müslümanlarının hayatı da sahabe hayatına benzemesi lazım. Birer Ömerler, Osmanlar, Aliler, Ebubekirler ve Sad bin Ebu Vakkasları ortaya çıkarmaları lazım. Çünkü bizler bu davayı gelecek nesillere aktaran insanlarız. O yüzden toplumun ıslahı için Kur'an ve Sünnet doğrultusunda bir nesil yetiştirebilmek için sahabe gibi yaşayıp, sahabe gibi bir nesil yetiştireceğiz inşallah.” ifadelerine yer verdi.

“Yeni bir sahabe nesli için Peygamber’in sünnetine göre yaşamak ve yürümek gerekir”

Sahabe neslinin yetiştirilmesi gerektiğini söyleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül ise, “Sahabe; Peygamber Aleyhissalatu Vesselam'ın yol arkadaşı, emrine amade, yarı yolda bırakmayan ve ona iman ettikten sonra hayatlarını ortaya koyanlardır. Sahabeler Peygamber Aleyhissalatu Vesselam'ın işaret ettiği bütün yol ve işlerde geri durmayıp daima O’nunla beraber bütün imkânlarını seferber edenlerdir. Yeni bir sahabe nesli olması için Peygamber Aleyhissalatu Vesselam'ın siretine, sünnetine göre yaşamak ve yürümek gerekiyor. Peygamber Aleyhissalatu Vesselam'ın sanki onlarla berabermiş gibi O’nun rızasına uygun hayatı devam ettirmek gerekiyor. Bu anlamda Kur'an'ın ölçüsü Peygamber Efendimiz ’in tavsiyesi ne ise ona göre bir eğitim almak ve O’nun istediği gibi bir eğitim süzgecinden geçmek gerekiyor. Peygamber Aleyhissalatu Vesselam'ın işaretlerini bir maksat ve gaye edinecek bir nesil yetiştirmek lazım ki, onların da sahabeler gibi O’nun sünnetine, yoluna ve adaletine sahip çıksınlar.” şeklinde konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi