HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı Fuat Demir, 4 merkez ilçe gençlik kolları başkanları ile birlikte Sur İlçesinde Miraç Kandili münasebetiyle esnaf ve vatandaşlara karanfil dağıtarak kandillerini tebrik etti.

Diyarbakır’ın Merkez Sur İlçesinin Gazi Caddesi üzerindeki esnaflara ve Hazreti Süleyman Camii Parkı'ndaki vatandaşlara karanfil dağıtarak kandillerini tebrik eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı Fuat Demir, bu mübarek günün İslam coğrafyasında akan kanın durmasına vesile olmasını temenni etti.

Yaşlı, çocuk ve engellilere de karanfil dağıtan Demir ve beraberindeki heyet, Miraç Kandili vesilesiyle onlardan dua talep etti.

Müslüman halklar olarak Miraç Kandilini ihya etmenin coşkusu içerisinde olduklarını ifade eden Demir, İslam âleminin emperyalistler tarafından zulüm deryasında boğdurulmak istendiğine dikkat çekerek, bu mübarek günün onların kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulundu.

Bu günlerde Resulullah’ın (sav) sünnetine ve öğretilerine özellikle sarılmak durumunda olduklarının altını çizen Demir, “HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları olarak 4 merkez ilçe teşkilat başkanlarımızla birlikte Sur esnafımıza ve Sur’daki vatandaşlarımıza Miraç Kandili vesilesiyle karanfil dağıttık. Müslüman halklar olarak Miraç gecesini ihya etmenin coşkusu içerisindeyiz. Malumunuz İslam âlemi emperyalistler tarafından bir zulüm deryasında boğdurulmak isteniliyor. Şu günlerde özellikle Resulullah’ın sünnetine ve öğretilerine özellikle sarılmak durumundayız. Toplumun ıslah ve ihyasında namazın ciddi bir yeri vardır.” dedi.

“Namaz toplumda ihya ve ıslahın gelişimi için önemli bir etkendir”

Toplumda huzurun, barışın ve adaletin hakiki manada tesis edilebilmesi için; inanan, inanmayan her insana sorumlulukların düştüğünü hatırlatan Demir, “Yeryüzünün ıslahı, ihyası için ve toplumda huzurun, barışın, adaletin hakiki manada tesis edilebilmesi için; inanan, inanmayan her insana sorumluluklar düşmektedir. Namaz insana bu sorumlulukları hatırlatmakla birlikte toplumda ihya ve ıslahın gelişimi için önemli bir etkendir. Bu yüzden özellikle genç kardeşlerimizden istirhamımız, namazı anlayarak, yaşayarak, her namazının bir miraç olduğunu hatırlayarak kılmasını tavsiye ederiz. Bu vesileyle bir kez daha İslam âleminin Miraç Kandilini tebrik eder, tüm dünyaya barış, huzur dolu adil bir yaşama vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederiz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi