Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Sınavı'nda Diyarbakır'dan dereceye giren onlarca kişiye tertiplenen programla ödülleri verildi. Burada konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Adnan Akgönül, toplumu ıslah edecek nesilleri yetiştirmede yarış içinde olunması gerektiğine dikkat çekti.

Cigerxwin Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen program, Bedirhan Akgül'ün okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda günün anlam ve önemine ilişkin Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Adnan Akgönül, selamlama konuşması yaptı.

Akgönül, Vakıf olarak merkezlerine, çalışma temellerine Resulullah'ı yerleştirdiklerini, O'nun bir kurtuluş rehberi olduğunu belirtti.  

"Hem dünya hem de ahiret saadetine kavuşacağız"

Hazreti Peygamberi anlamaya, anlatmaya ve yaşamaya dönük çalışmalarıyla hem dünya hem de ahiret saadetini elde edeceklerine vurgu yapan Akgönül, "Biz, O Peygamberi tanıdıkça, yol göstericiliğini idrak ettikçe ve bütün rehberlerin başına onu yerleştirdikçe, hatıralarını, sözlerini ve miras olarak bırakmış olduğu yol ve yöntemi yudum yudum içtikçe, bizler de huzura kavuşacağız. İnanın hem dünya hem de ahiret saadetine kavuşacağız. Vakfımız bu doğrultuda çeşitli faaliyetler ve çalışmalar yapıyor. Bildiğiniz gibi Siyer-i Nebi kapsamında yapılan çalışmalardan biri de Peygamber'in hayatını özellikle genç dimağlara, yeni nesile ve zihinlerine yerleştirmek ve onları Peygamber ile tanıştırarak ahlakını tekrar hatırlamalarını sağlamaktır." dedi.

"En büyük mirasımız evlatlarımızdır "

Yapılan siyer sınavının bir koşuşturma ve tatlı bir yarış olduğunu ifade eden Akgönül, anne ve babalara tavsiyelerde bulundu.

Akgönül, "Yarışlar için de çok çaba gösteren kardeşlerimiz, abilerimiz oldu. Gençler ve katılımcılar bu anlamda kitapları defalarca okudular. Onların okumaları bu adım da amacımızı ve hedefimizi gerçekleştirmek anlamında bizi de mutlu etmiştir, rahatlatmıştır. Bu törende çalışmalarının karşılığı olarak hediyelerini alacaklardır. Özellikle büyüklerimize şu tavsiyede bulunuyorum; Cenabı Allah'ın bize yeryüzünde bırakmış olduğu en büyük mirasımız; evlatlarımızdır, çocuklarımızdır. Bu çocukları, Allah bize emanet olarak bırakmış. Onları Peygamber, ehlibeyt ve Allah sevgisi ile donatmamız lazım. Başkaları, batıl ve dalalet yolunda olanlar, evlatlarımızı elimizden almasın diye gecemizi gündüzümüze katarak bu gençlerimizi ve çocuklarımızı yetiştirmemiz lazım. " ifadelerini kullandı.

"Toplumu ıslah edecek nesilleri yetiştirmekte yarış içinde olmamız lazım"

Akgönül, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Allah, bize büyük bir ikramda bulunmuş, Hazreti Muhammed diye bir mübarek zatı bize rehber ve Peygamber olarak göndermiştir. Bu bir nimettir ve bunun farkında olmamız lazım. Geleceğimizin büyüklükleri olan, bu toplumu ıslah edecek olan nesilleri yetiştirmekte yarış içinde olmamız lazım. Allah Resulü diyor ki, 'Bir baba, bir anne için en büyük miras geride bıraktığı salih evlattır.' Cenab-ı Allah bütün anne-babaları böyle salih evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin. Bu programda emeği geçen bütün kardeşlerimize teşekkür ediyor ve başarılı olan kardeşlerimizi tebrik ediyorum."

Konuşmanın ardından, vakfın siyer sınavı çalışmalarına ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı. Program, ilahi ses sanatçıları tarafından seslendirilen ezgi ve ilahilerin ardından şiir dinletisiyle devam etti.

Daha sonra sınavda farklı kategorilerde dereceye girenlere umre, dizüstü bilgisayarlar, kitap setleri, flash bellekler, kol saatleri, eşarp ve top gibi ödüller takdim edildi.

Türkiye geneli dereceye girerek umre ödülü kazananlardan Asiye Kınık, bu duygunun çok nadir hissedilebilecek bir durum olduğunu belirtti.

Kınık, "Allah'a hamdolsun ki, Resulünün hayatıyla bizleri onurlandırdı, şereflendirdi. 7 yıldır sınava katılıyorum ve hamdolsun bu yıl umreyi nasip etti. Adaylara tavsiyem, mücadele etsinler. Onların da kazanacaklarından ve hayatlarına geçireceklerinden eminim. "dedi.


 

Editör: Haber Merkezi