Diyarbakır’ın merkez Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçelerindeki duraklarda, toplu ulaşım araçlarının yetersizliği nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkililerden araçların sayısının arttırılmasını talep etti.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine hastasını getiren Cengiz Şenlik, yollarda birçok sıkıntı yaşadığını dile getirerek, araç yetersizliğinden yakındı.

Halkın mağdur durumda olduğunu belirten Şenlik, “Durakta yağmurluk yok. Gelenler hep hasta, yaşlı ve çocuklar. Durağa gelen halk, perişan oluyor. Hastane kurulduğundan beri yetersiz hizmetler oluyor. Hem içeriden hem de dışarıdan. Yetkililerin, bu işe el atması gerekiyor. Belediye, halkın rahatlığı ve sağlığı için otobüslerin sayısını arttırmalı, kolaylaştırmalıdır. Halkın çektiği çile bir tarafa, otobüs çilesi bir tarafa. Durakta da otobüste de ayakta bekliyoruz.” dedi.

“Minibüs sayılarının artmasını istiyoruz”

Araç yetersizliği nedeniyle durakta uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını, bindikleri araçlarda da yolcuların fazla olması nedeniyle sıkışıklık yaşadıklarını söyleyen Ramazan Türk ise, bazı şoförlerin, durak dışı yolcu indirmesine tepki gösterdi.

Mevlüde Üçdağ ile Hacire Tektaş ise kadın olmaları dolayısıyla çoğu zaman toplu ulaşım araçlarında kendilerine yer verildiğini ancak buna rağmen ulaşımda birçok sorunla karşılaştıklarını dile getirdi.

Sıkıntıların çok olduğunu ifade eden Semiye Okşak isimli vatandaş da  “Dolmuş bulamıyoruz, belediye otobüsü Gaziler semtinden saatte bir kalkıyor. Saatlerce bekliyoruz. Binmek için de uzun yol yürüyoruz. Milletin rahat olması için arabaların sayısı arttırılabilir. Sıkıntı çoktur, diz kapağım platindir. Ayağımda demir var. Hastalanıyoruz, hastaneye gelene kadar daha beter hasta oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi