Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, şehir içi toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Baran İpekyüz, her gün düzenli olarak resmi ve sivil zabıta ekiplerinin halk otobüsleri ve minibüsleri denetlediklerini söyledi.

İpekyüz, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, belediye araçları da dâhil olmak üzerek toplu ulaşım araçlarına yönelik denetim ve kontrolleri aralıksız devam ettireceklerini belirtti.

İpekyüz, "Halkımız için elimizden geleni ve tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Özel halk otobüsleri ve özel dolmuşlar ile kendi belediyemizin otobüsleri olsun kim olursa olsun halkımıza sıkıntı yaşatanın gözünün yaşına bakmayız. Özellikle engelli bireylerimiz, yaşlılarımız ve hasta yolcularımıza yanlış davranan şoförleri asla affetmeyiz. Her gün özel ve sivil zabıtalarımız, otobüs ile dolmuşları kontrol etmektedir. Klimaları kullanmayan otobüs şoförleri ve dolmuş şoförlerine gereken cezayı kesiyoruz. Sıkıntısı olan yolcularımızın şikâyetleri doğrultusunda denetimlerimizi yaparak, gereken cezai işlemleri yapıyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi