Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ), Memur-Sen arasında imzalanan protokol gereği, Diyarbakır'da memurlar için yapılan bin 124 konutun kura çekimi Cumartesi günü yapılacak. 
     TOKİ ve Memur-Sen arasında imzalanan protokolle Diyarbakır Ergani karayolunun 13. kilometresinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanındaki alanda, memurlar için yapılan bin 124 konutun yapımı sürüyor. 
     Eğitim-Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ ile Memur-Sen arasında imzalanan protokolle Diyarbakır'da memurlar için konut yapıldığını, konutlardan Memur-Sen'e bağlı 11 iş kolundaki üyelerin yararlandığını söyledi. 
     Konutların tamamlanmasıyla 550'si öğretmen olmak üzere toplam bin 124 memurun ev sahibi olacağını kaydeden Memiş, konutların 187 dönüm alanda 134 blok halinde yapıldığını bildirdi. 
     Kat kuralarını belirlemek için 16 Haziran'da Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonunda saat 09.00 ile 17.00 arasında kura çekimi yapılacağını bildiren Memiş, kura çekiminin TOKİ'den yetkilerin katılımıyla noter huzurunda yapılacağını kaydetti. 
     Konutların 120 ve 136 metrekare olarak yapıldığını, önümüzdeki yıl Şubat en geç Mart ayında konutların teslim edileceğini anlatan Memiş, 120 metrekare olan daire fiyatının 85 ile 100 bin lira, 136 metrekare olan konutların ise 105 ile 113 bin lira arasında olduğunu aktardı. 
     Konut taksitlerinin 136 metrekare olanlar için 700 ile 746 lira, 120 metrekare olanlar için ise 600 ile 640 lira arasında olacağını dile getiren Memiş, memurlar için konut yapımı çalışmalarının yaklaşık 4 yıldır sürdüğünü, 4 yıldır bekleyen memurlar ev sahibi olacağını belirtti. 
     Bütüm memurları ev sahibi yapmak istediklerini ifade eden Memiş, şöyle dedi: 
     ''TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Memurların aldığı maaşla konut sahibi olması çok zor. Bu nedenle memurlar için 3 bin konut daha yapılması için görüşmelerimiz sürüyor. Konutlara çok yoğun bir talep vardı. Bu nedenle ikinci etap konut yapımı için yoğun bir başvuru oldu. Günümüz şartlarında memurların ev alması mümkün değil. Bu nedenle TOKİ'nin konutları çok faydalı.'' 

Editör: Haber Merkezi