Toprak mahsuller ofisi Diyarbakır Şube Müdürü Ali Cihantimur, Üreticinin ürettiği tüm ürünü alabilecek kapasitede olduğunu belirtti.

RANDEVU SİSTEMİ 14.06.2017 TARİH VE SAAT 09:30'DA AÇILACAK.

Toprak Mahsuller ofisi Diyarbakır Şube Müdürü Ali Cihantimur yaptığı açıklamada ÇKS'da kayıtlı üretim miktarının tamamını emnate olarak veya taahhütname karşılığında hububat alımı için randevu sistemi 14.06.2017 tarihinde saat 09:30 itibari ile faal olacağı bilgisi verdi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Diyarbakır Şube Müdürü Ali Cihantimur, Tmo Müdürlüğü, hububat alım hazırlıklarını tamamlayarak çiftçilere randevu almaları uyarısında bulundu.

Müdür Cihantimur, TMO'nun 2017-2018 yılı alım kampanyası çerçevesinde çiftçinin ürettiği ürünü sıkıntı yaşamadan alabilecek güçte olduklarını ve tarım sektörüne güçlü bir şekilde hizmet verebilmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

BİSMİL İLE TEPE BELDESİ ARASINDA VE BİSMİL- ÇINAR İLÇE KAVŞAĞINDA 60.000 TONLUK 2 AYRI DEPO YAPILIYOR.

 Ayrıca Bismil ilçemiz ile Tepe beldesi arasında ve Bismil- Çınar ilçe kavşağında uzun süreli kiralama kapsamında en geç 2018 yılında tamamlamak üzere 60.000 tonluk 2 ayrı deponun yapımı ve lisasans depoculuk hakkında bilgi alındı.

TMO, uzun süreli kiralama kapsamında en geç 2018 yılında tamamlamak üzere toplam 60 noktada 3 milyon ton kapasitede lisasaslı depo yaptırmak amacıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük depolama hamlesini başlatarak hizmet kalitesini artırmakta ve gelişen lisasaslı depoculuk sistemine katkı sağlamaktadır.

TMO, Protokol imzaladığı lisaslı depolara ürün teslim eden üreticilerin ürün senetlerini bu yılda almaya devam edecektir.

bakan-celik-acikladi-d669806de49f363dfb18.jpg

LİSANSLI DEPOLARA ÜRÜN TESLİM EDEN ÜRETİCİLER;

* Ürünlerini sıra beklemeden hızlı bir şekilde edebilecek.

*%2 stopaj ve SGK kesintilerinden muaf tutulacak.

*Ürününü teminat göstererek kredi kullanabileceklerdir. Ziraat bankası Tarım kredi Kooperatiflerince faizin %50'si devlet tarafından karşılamak koşuluyla ürün bedelinin %75'ine kadar kredi imkanı sunulmaktadır.

Üreticilerimizin yukarda belirttilen avantajlarından istifade edebilmek ve ürünlerini uygun fiyatlarda istedikleri zaman satabilmeleri için lisanslı depoları kullanmaları menfaatlerine olacaktır. dedi.

Editör: Haber Merkezi